Кметът беше обещал по време на предизборната си кампания, че ще опрости вересиите на хората...

Кмет, заложил в предизборната си кампания на посланието, че ще опрости вересиите на хората в селския магазин, се отметна от обещанието си, след като спечели вота. За Сервет Ферад от разградското село Лудогорци ви разказахме в Новините на Нова в началото на юли. Сега мъжът твърди, че подаянията обиждат гласоподавателите и се готви да им помага с нови работни места.

Макар че е кмет само от няколко дни, Сервет Ферад вече гледа мъдро и зряло на даденото през лятото обещание,  с което нахлу в света на политиката: \"По принцип туй беше медийна закачка. Бих искал да помогна. Знам ли, би могло работни места да отворим за тези хора\".

Сервет твърди, че избирателите не го притискат да им опрощава вересиите. Той от своя страна не ги притиска да се издължават, отбелязва, че ще ги изчака, колкото трябва.

Ферад вече е разкрил едно работно място за жена, която близо 10 години е била  без препитание. Тя ще върти бакалията, докато той кметува. Новоназначената не е единствената доволна от промяната на властта в Лудогорци.

Новият кмет е на цялото село кмет, старият бе на 4-5 човека, коментира избирател.

Други избиратели добре си спомнят, че обещанието за вересиите е било дадено съвсем сериозно и очакват наказателен вот на следващите избори. Ферад обаче е уверен, че дотогава ще е спечелил електората с нови работни места.