Равносметката на Иван Костов за изминалата 2011 година...

\"Кризата е полезна за икономическата дейност, защото стимулира тези, които са конкурентоспособни. Имахме тежка година на криза, а през 2012-та ще бъде битката за спасяване от дълговия проблем, който ехти навсякъде в Европа, както и удържането на еврото\".

 

Такава равносметка за изминалата година и прогноза за следващата направи в \"Здравей, България\" бившият министър-председател и лидер на ДСБ Иван Костов.

 

\"Българският избирател вече два пъти плаща данък на този популизъм, който изтласква на преден план лидери, които умеят да управляват и задоволяват очакванията на хората да слушат добри думи, но не и да правят нещо\", на мнение е Костов за начина на управление в страната.

 

Относно реформите в здравеопазването, лидерът на ДСБ е на мнение, че основната причина да се стопяваме като нация е, че в България смъртността на бебетата и мъртвородените е твърде висока и не е по европейските стандарти.

 

\"Ако здравеопазването се подобри, ние автоматично ще решим проблема с отрицателния прираст. Правителството обаче не превръща това в задача на реформата\", допълни Иван Костов.

 

Разберете какво е мнението на бившия министър-председател за проекта за АЕЦ \"Белене\" - във видеото.