\"Управляващите създадоха една машина за фалшифициране на вота\"...

\"На изминалите избори управляващите създадоха една машина за фалшифициране на вота, която е смес от законодателни решения и лоши практики. Моето притеснение е, че ако оттук нататък машината не бъде разбита, ще стигнем до ситуацията, в която няма да има смисъл от изборите\".

 

Това заяви в \"Здравей, България\" депутатът от ПГ на Коалиция за България\" Мая Манолова. Тя коментира провала на БСП с думите, че не са успели да обяснят решенията си и не са правили шоу за разлика от управляващите.

 

\"Въпреки това БСП има с какво да се гордее - Сергей Станишев е най-високо оцененият в Европа политик към този момент, а Георги Първанов има два успешни мандата зад себе си\", коментира Манолова.

 

На въпроса кое е било доброто и кое лошото в управлението на сегашното правителство през тази година, Манолова заяви, че доброто се състои в това, че преди Нова година сме живи и здрави, въпреки действията на кабинета.

 

\"Това беше трудна и загубена година на пропуснати възможности за правителството и за хората\", на мнение е депутатът.

 

Въпреки това Манолова призна няколко добри решения – запазването на данъците и това, че заплатите на хората не са се намалили.

 

Друго положително нещо, според Манолова, било \"събуждането на хората около изборите и след тях и това, че все повече се чуват критични гласове и неудобни въпроси от страна на медиите\".

 

\"Догодина смятам, че гражданското общество ще се събуди, хората ще си отворят очите и една голям част от тях ще излязат на улицата\", заяви още Мая Манолова.