В случая от Разград се наложи да се намесват полицията и социалните...

Двама кандидат-бащи дойдоха за едно и също бебе и се сблъскаха в родилното отделение на болницата в Разград. Наложи се да се намесват полицията и социалните заради сериозни подозрения, че припозналият новороденото всъщност го е купил, още докато е било в утробата на родилката.

 

Първи в отделението, придружен от жена си, дошъл мъж на 41 години от Шумен. Той се обявил за баща на момченцето, което три дни по-рано родила 24-годишната  Айсел Халид  от село Свещари. Човекът дори минал през процедурата за припознаване. Тъкмо той да вземе детето, на вратата на родилното се появил другият кандидат-родител, който живеел на семейни начала с Айсел.

 

\"Единият имал претенции, че е неговото дете. Другият имал претенции, че е дал пари, иска да го вземе. Купил го, как да го кажа\", обясни д-р Мишел Озиолор, завеждащ родилното отделение.

 

Шокираните лекари се обадили на полицията и отдела за закрила на детето. За щастие, униформените пристигнали светкавично, преди кандидат-татковците да се хванат за гушите.

 

\"И направо незаконно. Така не може да се вземат бебета, не знам как ще го узаконят после\", каза д-р Веска Панова.

 

Според персонала в отделението съпругата на шуменеца порицал полицаите, че й се бъркат, защото си била платила за бебето. Докато трае процедурата, детето ще бъде настанено в дом, а след това ще се решава дали да бъда върнато на майката. Прокуратурата започна разследване по случая.