Това решиха делегатите на конгреса в Плевен...

Досегашният председател на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Цветан Райчинов остава на поста си, решиха делегатите на конгреса, провел се в Плевен.

 

В битката за мястото д-р Райчинов успя да победи колегите си Мариана Кирилова, шеф на Лекарската колегия във Велико Търново, и проф. Гено Киров – бивш директор на болницата на МВР. Четвъртият претендент - д-р Андрей Кехайов, се отказа от участието си в надпреварата, малко преди делегатите да вземат окончателното си решение.

 

\"Оттеглих кандидатурата си, след като изложих програма за работа, в знак на протест заради това, че БЛС и настоящото му ръководство не управлява Съюза с демократични средства, а само с процедури. Освен това не допусна лекарите от няколко региона да гласуват\", обясни Кехайов.

 

Началото на събора беше белязано от недоволството на петимата представители на Лекарската колегия в Търговище, които не получиха право на участие в избора на новия Управителен съвет на БЛС. Причината за това била, че те не били превеждали членския си внос повече от три месеца.