Д-р Нигяр Джефер и Мая Манолова в разговор по темата...

Странно е твърдението на министъра на здравеопазването, че не е знаел какво се случва с цените на лекарствата. И ако не го е знаел и няма екип, ако не е ясна посоката в здравеопазването, то тогава има ли значение кой е министър, реторично попита в „Здравей, България\" д-р Нигяр Джефе, депутат от ДПС. 

 

От ГЕРБ не харесват министъра на здравеопазването и то с право, защото не го харесват и българските граждани. Скандалът с цените на лекарствата няма как да бъде потушен, коментира Мая Манолова от „Коалиция за България\". По думите й управляващото мнозинство е подкрепило идеята на левицата да се създаде комисия за цените на лекарствата, но е отложило въпроса за неопределено време.

 

Ако точката за цените на лекарствата не бъде коментирана в дневния ред, ще се предложи друга, неформална комисия, създадена от опозицията, тъй като темата е много сериозна, а щетите може да се окажат в големи размери, подчерта д-р Джефер.

 

Манолова твърди, че проблемът не опира само до главата на Константинов, а става дума за нереално високи цени на лекарствата. Бюджетът е ощетен с десетки милиони левове. Ако се окаже, че е вярно, че заместниците на здравния министър са докладвали не на него, а на финансовия - Симеон Дянков, то нека не се сменя здравният министър. Нека да е ясно кой носи отговорността и Дянков да поеме и здравеопазването, каза Манолова.