Потърпевшата е журналистката Лидия Павлова от Дупница...

 

Опожариха колата на един от основните свидетели по делото срещу Братя Галеви - журналистката Лидия Павлова от Дупница. От полицията в Кюстендил уточниха, че става дума за умишлен палеж, а точните причини за инцидента се изясняват. 

 

Според потърпевшата обаче именно конфликтът й с дупнишките бизнесмени е в основата на палежа. Колата избухва в нощта на 25 май.

 

„Става въпрос със сигурност за умишлен и злонамерен палеж. Колата беше паркирана под блока. Събуди ме чупене на стъкло, пръскане по-точно на стъкло и много силна задушлива миризма. Погледнах през прозореца и ми се стори, че целият блок отдолу гори", разказа Лилия Павлова.

 

По документи опожареният автомобил е собственост на сина на Лидия Павлова, 22-годишния Иван Павлов. Преди години момчето бе пребито от охранител на Галеви, откъдето тръгна и конфликтът между журналистката и двамата бизнесмени. И така Лидия Павлова се превърна в един от основните свидетели срещу Галеви по делото за организиране и ръководене на престъпна група за рекет. Павлова споделя, че оттогава досега имуществото й постоянно е обект на посегателства.

 

„Старата ми кола беше обект на посегателства почти всеки месец. Първо предното стъкло, после задното, после стреляха със сачма по задното стъкло", разказа тя.

 

Освен колата, миналата нощ е разбита и пощенската кутия на Павлови. Според Лидия става въпрос за опит за сплашване и отмъщение.

 

„Аз нямам друг конфликт по-сериозен, не мога да кажа в никакъв случай кой е, не мога да кажа имена. Много сме уплашени, ето - само в рамките на два - три дни два пъти са чупили моя собственост, видяхте, че и пощенската кутия е разбита и всеки ден става нещо около мен страшно", допълни потърпевшата.

 

От полицията в Дупница заявиха, че има заподозрени във връзка с опожарения автомобил на Павлова. Задържани обаче все още няма. Униформените не се ангажираха и с версия за палежа. Такава има потърпевшата.

 

„Аз не искам да нагнетявам напрежение, нито пък да обвинявам братя Галеви, защото полицията работи. Аз имам само един страх. Аз нямам други, нямам врагове, не съм написала нищо, което другите колеги не са написали", твърди журналистът.