По време на концерта си певицата призова и към световен мир...

Дългоочакваното световно турне на поп звездата Мадона стартира на 31 май от Тел Авив.

Певицата не разочарова близо 35-хилядната си публика и направи грандиозно шоу.

Макар и да се появи на сцената с почти час закъснение, Мадона показа на сцената изключително ефектно облекло и откри концерта с песента „Girl Gone Wild" от новия си албум "MDNA".

Поп дивата изпя песните от последния си албум, както и хитове от последните години, някои от които с ново звучене. За всяко изпълнение Мадона се появяваше с различен костюм.

На мегаконцерта на футболния стадион "Рамат Ган" поп звездата заяви: "Избрах да започна от Израел моето световно турне поради много специална и важна причина. Както знаете, Близкият изток е измъчван от конфликти от хиляди години. Те трябва да спрат", призова тя.

"Трябва да започнем днес, всеки един от вас, защото ако мирът се възцари тук – в Близкия изток - ще може да има мир по целия свят", каза още Мадона.

Певицата пристигна близо седмица по-рано за старта на концерта си с чартърен полет на авиокомпания "Ел Ал" от Ню Йорк, придружена от партньора си Брахим Заибат, четирите им деца и антураж от 70 души.

Концертът в Тел Авив беше първият от 84-те дати в Европа, Северна и Южна Америка. Като част от турнето си Мадона ще посети и Австралия, където не е пяла от 20 години.

По време на турнето, което е първо за певицата след изключително успешното "Sticky and Sweet" от 2008 и 2009 г., тя ще представи новия си албум "MDNA".

Вижте в галерията снимки от пищния концерт на Мадона в Тел Авив.