Д-р Шарков коментира и своята кандидатура за председател на СДС, и Закона за горите...

Д-р Ваньо Шарков, депутат от Синята коалиция, каза, че се е кандидатирал за председател на СДС, защото е вбесен от опитите външни влияния да решават кой ще е лидерът на партията.

„Заради нашите разделения, сме допускали БСП да взимат властта. Това взимане на власт от тяхна страна винаги е завършвало с тежка криза", каза още Шарков и допълни, че, ако е избран, ще бъде лидер, който се вслушва в останалите от партията. 

За Шарков Кунева не е подходящ политически партньор. Той каза, че няма информация Найден Зеленогорски да напуска СДС за да стане част от партията на Меглена Кунева. Той допълни, че това политическо явление трябва да се наблюдава много внимателно, за да не се допусне други хора да бъдат откраднати от СДС.

По въпроса за скандалите около „Пирогов" Шарков каза, че ще предложи на комисията по здравеопазване да покани, както ръководството на болницата, така и хората, извършили проверката и направили крайния доклад.

„Да се опитаме от доклада да се извлече поука, вместо само да плюем българското здравеопазване", каза още Шарков.

Той допълни, че Българския лекарски съюз мълчи през последните месеци. „Когато този лекарски съюз не може да направи така, че да отстрани от гилдията хората, които влияят зле на името й, значи нещо не е както трябва.

За промените в Закона за горите Шарков каза, че Синята коалиция не го е „проспала". Законът е влязъл в сила заради мнозинството на ГЕРБ, подкрепено от независими депутати. „Борили сме се, не сме успели", беше неговото заключение.