Шосето, което ползват, от 4 години е осеяно с неравности след ремонт на канализация...

Жители от няколко хасковски села излязоха на протест и блокираха единствения път, по който стигат до домовете си. Причината за недоволството им е състоянието на шосето, което от 4 години е осеяно с неравности след ремонт на канализация.

Пътят в село Книжовник свързва Хасково с общините на юг. През него ежедневно минават хиляди автомобили, автобуси и камиони. От 4 години обаче асфалтът е в окаяно състояние.

Заради дупките и неравностите хората от Книжовник и околните села днес излязоха на пътя и спряха движението. Те са направили и подписка, която са изпратили до всички компетентни институции.

Проблемите на пътя се появили след ремонт на уличната канализация. Фирмата приключила обекта, но от община Хасково отказали да приемат пътя, тъй като не бил възстановен в първоначалния вид. Затова той не може да бъде рехабилитиран от Агенция „Пътна инфраструктура", която отговаря за него. Междувременно, заедно с протестиращите, на пътя излязоха и работници, които запълниха най-големите кратери.

Проблемът е, че това пълнене е временно и в даден момент пътят пак се разрушава заради интензивното движение.

За да се намери трайно решение на проблема, областният управител на Хасково свиква среща между фирмата-изпълнител, кметството и областното пътно управление.