Какво ви очаква до края на месеца, ще разберете от Даниела Евстатиева...

Овен

Втората половина от юли е вашата активна част от месеца. Убедено ще изпреварвате с идеите си конкуренцията. Не се плашите от работа, но искате тя да е смислена и да гарантира материални резултати. Добрата новина е, че въпреки сериозни усилия и труда, който полагате, няма да  чувствате умора. Но все пак, имате проблем и това е нежеланието ви да повярвате, че имате всичко, от което се нуждаете. Работете с потенциала си без да гоните химерни, непостижими цели. Дните са изключително неподходящи за реформи. На 20, 21 и 22 юли, когато Слънцето заедно с Луната и Меркурий са в знака на Лъв, родените през март и в началото на април представители на Овен ще се запознаят с харизматична личност. Доколко това ще промени житейския им път ще зависи от ситуацията при всеки един. Допускам, че срещата ще промени очакванията им от живота. Между 25 и 31 юли обстоятелствата многократно ще връщат представители на знака към миналото им: недовършени или незапочнати дела ще изплуват къде желано, къде – не. Да се надяваме, че “скелетите” в гардероба не могат да изплашат никого. Ако се съмнявате, побързайте да затворите вратата преди да са провали планове от настоящето.

 

Телец 
Вие навлизате в обсега на бързо придвижващата се Венера от знака на Близнаци /припомням ви, че тази планета е ваша управителка /. Редно е вече да сте се нагласили да очаквате развитие за личните си дела, след като развитието на взаимоотношенията с конкретни хора са толкова важни за вас. Преди да се впуснете да критикувате околните, смятайки, че така ги подтиквате да си вземат бележка, премислете какви бяха последиците от подобно ваша намеса през април. От друга страна, положението на Меркурий, подкрепено от Слънцето и от Сатурн изострия вашия ум и дава надежда този път да сте по-изобретателни. Моля, подкрепяйте изискванията си с аргументи, доверявайте се повече на интуицията си. При положение, че през периода срещате отпор от обстоятелствата, преразгледайте тезите си. Покрай всичко това, надявам се да ви остане време за преживявания в емоционалната сфера. Транзитиращият Марс не ви дава мира. Дори ви провокира да сте неспокойни и  подсилва  ревността ви. В резултат нажежавате атмосферата у дома, при контактите с партньора. Не остават незасегнати отношенията ви в деловата сфера. Специалното ви внимание в случая трябва да е насочено към 24 и за 25 юли, за да не позволите на мнителността ви да провали едно споразумение.

 

Близнаци 
Меркурий и Венера се съюзяват. Те предопределят характера на вашия ден през периода. Мнозина ще се разчувстват, други ще се отворят към света и ще се разкрият пред околните. Все пак, важно и редно е да уточня, че във върховата форма са родените през май /началото на юни/. Това обаче не означава, че за останалите представители на знака периодът няма да е интересен и раздвижен. Очертават се многобройни предложения и новини, главно свързани с развитието на проектите в материалната сфера. Допускам, че пред някои от родените Близнаци /отново родени през юни/ ще се отвори възможност за реализацията на желани промени в професионален или обществен план. В същото време ги съветвам да са готови да положат усилия за хармонизирането на любовния живот. Планетите ги зареждат с енергия, но те трябва да определят към кого да я насочат. На 24 и на 25 юни обстоятелствата се променят и те ще видят една личност в нова светлина. Важно е и когато общувате, и когато правите проекти, скъпи Близнаци, да мислите за утрешния ден.

 

Рак
През настоящия период една планетна конфигурация определя характера на дните ви. Става дума за връзката между Сатурн и Плутон, към която се присламчва Марс: внимание, внимание и отново внимание! Конфигурация не позволява да останете безучастни. На повърхността изскачат добре прикривани тайни или забравени проблеми. Под нейното влияние /на въпросната конфигурация / ще ви изглежда твърде лесно и постижимо всичко, което си намислите, но в реалността, в практиката на живота ще се оказва друго. Моля, стремете се да синхронизирате действията и постъпките си с тези на околните. Само така ще се сдъбне надеждата ви за успех, а разочарованията ще останат зад гърба ви. При положение, че сте отворени към другите, напрежението ще се разпръсне преди да е кулминирало. Бъдете така добри на 19 и на 20 юли, както и на 25 и на 26 юли да изчистите стари сметки, да платите задълженията си. Действайки по този начин, вие си гарантирате спокойствие през следващите седмици, попадащи в разгара на това лято.

 

Лъв 
Вие сте амбицирани да постигнете невъзможното. Кроите фантастични планове, действате с размах /пари /. Чудеса явно стават, защото вие ще сте именно онези, които разполагат с подкрепата на планетите. Поради това, не съм в правото си да ви съветвам или да преначертавам какво да е вашето поведение. Единственото, което съм длъжна да направя, е да ви посъветвам: щом сте тръгнали, щом сте избрали посока, следвайте я. Планетата Меркурий, която се намира във вашия знак, от 15 юли регистрира своята “ретроградност “. Вече е склонна да ви подтиква към крайности и промени, които невинаги ще са добре преценени или мотивирани. Съветвам ви да положите усилия и да овладеете големите скокове в нагласата си към задължения и работа. Опитайте се да си възвърнете спокойствието, за да си гарантирате професионален просперитет. В по-трудна ситуация ще попаднете между 20 - 26 юли, когато само последователни действия и ясни намерения ще е в състояние да ви извадят от водовъртежа на неприятностите. Много по-леко биха преживели тази ситуация онези представители на знака, които се откажат от намерението си точно тогава да прокарват промени, независещи единствено от тяхната воля и възможност.

 

Дева 
Да не ви предложи човек нещо – било пътуване, било нова служебна задача, вие я изпълнявате скорострелно и очаквате следващата. Пътувате – връщате се и очаквате пак да заминете. Ненаситни сте за събития. Единствено не сте съгласни да чакате. Е, няма да ви се наложи, тъй като периодът е динамичен и атрактивен. Мнозина от вас ще се отправят на път. Моля, направете така, че да сте получили информация за мястото, хората, условията. Към това ще допълня, че едно остъствие в този момент ще ви създаде проблем – на работното място, в семейството. В същото време, при повечето от представителите на знака нови идеи и решения внасят по-добри приходи в семейния или личния бюджет, но при условие, че сте на работното си място. След 22 юли акцентът на дните ще се премести върху сферата на личното. Интимните отношения ще придобият нова важност: склонни сте да се вглеждате в детайлите, в жестовете и да ги анализирате. Задължена съм да отбележа, че ви предстоят не седмица, а месеци на важни житейски решения. Не бързайте веднага да си съставите мнение.

 

Везни
Бъдете готови за важни стъпки и дела. Препоръчам ви да сте готови за промени, за обрати, но въпреки това да имате реалистични очаквания. Само така ще сте в състояние да се възползвате от всички предложенията. Ще ви се предостави шанс да завършите подготовката на начинанията, при чиято реализация до момента се натъквахте на затруднения. Вероятно отново ще се присетите за позабравени задължения, а може би за обещания. Периодът е важен и за друго: отново ще се наложи да помислите как да разрешите един семеен проблем. Преодолявайки го, вие си възвръщате самоувереността. В същото време, онези сред вас, които вече знаят, че няма да изпълнят дадено обещание, нека предупредят засегнатата страна. За подобен род разговори е подходящ 19 юли, първият ден от лунния месец. Така ще избегнат нов конфликт. На 24 и на 25 юли се подгответе за срещи и събирания, тържество на духа и приятелството. Вие имате нужда от развлечение.

 

Скорпион
Тревога и напрежение се чете в поведението на родените под знака. Подсказва го тяхното поведение. На приливи и отливи тази вълна се разлива върху делника им вече повече от шест седмици. Сега, през втората половина от юли, те отново ще се почувстват притиснати от обстоятелствата. Този път по-осезателно ще възроптаят срещу тях. Едновременно с това, присъствието на планетата Марс в техния Дванадесети дом от хороскопа, подсилва съмненията им: те са недоречиви и ревниви. Впоследствие ще се отворят сериозни пробойни във взаимоотношенията им – на работното място ще е жежко, а вкъщи ще цари неприятно мълчание, сменяно от бурни излияния, специално през дните 24 и 25 юли. Според астрологичните правила правилният изход от ситуацията при подобни планетни съчетания е вземане на отпуска. Препоръчително е да сте далеч от дома. Така ще се спасите от битовизмите, ще си отвлечете вниманието с нови познанства, с нови преживявяния и впечатления. Накрая ще спомена, че след 20 юли можете по-спокойно да разполагате със заделените през предходните месеци средства.

 

Стрелец
Мнозинството от представителите на знака ще си дадат бързо сметка, че дните ще преминат под символиката на една важна за вас тема: личните отношения. Вие жадувате да постигнете изрично и пълно разбирателство с любим човек или да си подсигурите стопроцентова подкрепа от страна на партньора за начинанията, които възнамеряват да стартират през следващите седмици. Бързам обаче да ги подсетя, че обстоятелствата също имат думата и са в състояние да променят програмата. Причината е появата на спешен, неразрешен в близкото минало финансов въпрос. Може да става дума за конкретен договор или за устна уговорка. За съжаление, казусът се развива в твърде неблагоприятен момент. Поне до 23 юли е неподходящо да се сключват договори, да се подписват документи. Причината - Меркурий, Сатурн и Плутон смесват влиянията си в една странна и трудно овладима комбинация. На 19 и на 25 юли да се избягват неналожителните пътувания. Тази препоръка е отправена най-вече към родените между 10 и 22 декември.

 

Козирог
Моля за внимание, скъпи Козирози! Вие навлизате в дълбоки води. Приемете това като предупреждение. Смятам, че предстоящият период е труден и непредсказуем. В поведението ви към околните, в това число към близките хора, ще се чете нетърпение и мнителност. Какво остава за отношенията върху основата на колегиалността? Там напълно ще отсъства чувството за такт, дипломатичните забележки не са сред средствата, които ще използвате при дискусии и обсъждания. Възможно е да се стигне до конфронтация, която да затвори достъпа ви до задача или проект, върху който вече сте се трудили. За да не се развие горният сценарий, съветвам ви от сърце да се възползвате от правото си на отпуска. Набележете датите след 22 юли за ваканционни или започнете да си мислете за ваканция. Тогава всичко случващо се ще ви изглежда незначително и не толкова дразнещо. При някои от представителите на знака на 19 и на 20 юли ще се завъртят важни разговори, които те трябва да изведат до успешен край. Във ваш интерес е по време на дискусиите да не позволите на отсрещната страна да се почувства пренебрегната.

 

Водолей
Вие, представители на знака Водолей, все по-често ще изненадвате околните. Те ще се окажат неподговени да се състезават с вас, ще капитулират пред вашия новаторски подход. А и вие не се стараете да ги подготвите. Всъщност, всичко това ще се случва, тъй като по своя характер започващият период е необичаен: вие се ползвате от благоразположението на планетата Сатурн, докато останалите представители на зодиака страдат от суровата му природа, от прагматичността и налаганата дисциплина. В този ред на мисли, единственото, което би трябвало да направя, е да ви подтикна да сте все така смели в експериментите и неотклонни в действията си. Не се страхувайте от предстоящото, а търсете начин да провокирате промени в делника си. Пътуванията са част от тях. Те са сега вашата възможност да си набавите нужното – да опознаете нови хора и места. Навярно така ще осмислите преориентирането на целите си. Мнозина ще стартират нова линия в професионален план. Дните от нашата прогноза не са сред подходящите за усилена и уморителна физическа работа. Моля, откажете се от прекомерната стортна активност. Търсете възможности за активен отдих.

 

Риби
Представителите на този знак, управляван от елемента “вода”, имат шанс да уредят конкретни свои задължения. Те ще преподредят приоритетите си и по този начин ще отделят пари за приключването на материални въпроси със страна дата. В резултат на това, убедена съм, ще се появят възможности да реализират проекта си за съвместно семейно пътуване. Или да зарадват себе си, както и близките си хора, с покупка за общо ползване. Само да ви предупредя: в това отношение не трябва да надскачате бюджета си. Подобна фриволност ще провокира проблеми, а пропукванията в бюджета с днешна дата ще се превърнат в сериозен проблем през септември 2012 година. Сигурна съм, че мнозинството от родените под Риби ще насочат енергията, с която разполагат днес и към нови цели. Една от тях е промяна на местоработата през есента. Моментът е подходящ да разгледат вариантите, да се направят нови контакти. Вероятно в тази връзка те ще реализират едно пътуване. По отношение на личния живот родените под знака ще са далеч по-спокойни и отворени за разговори. Приятни и романтични дни предстоят за онези Риби, които живеят в траен съюз или в хармония с половинките си.

 

Даниела Евстатиева