Най-сериозни са мерките на Летище София, на Централна ЖП гара промени няма.

След атентата на летището в Бургас, от транспортното министерство разпоредиха да се засилят мерките за сигурност на всички български пристанища, летища, автогари, ЖП гари и пощенски клонове.

 

На летище София са взети най-сериозни мерки. Там районът е отцепен, проверяват се всички преминаващи автомобили и автобуси на градския транспорт. В сградата се допускат само пътници и то след като представят документ за самоличност и билет. Това потвърди репортерът на Нова ТВ - Вероника Димитрова.

 

По нейни думи обаче, промени в мерките за сигурност на Централна автогара и Централна ЖП гара не се забелязват. Там проверяващи няма, а обстановката в като всеки ден. Това потвърдиха пътници за Новините на Нова.

 

Шофьор на автобус заяви, че няма как багажите на 60 човека да бъдат проверени и допълни, че това ще бъде направено, само ако се забележи нещо съмнително.

 

Столична община са предприели мерки за сигурността на евреите. Синагогата се охранява от двама души допълнително, еврейският културен дом – също. На 18 юли е взето и решение 134-то училище „Димчо Дебелянов”, в което се изучава иврит, да бъде затворено.

 

Гледайте повече във видеото.