Цвети и Григор с великолепни победи

Цветана Пиронкова и Григор Димитров започнаха отлично своето участие на олимпийския турнир по тенис. И двамата продължават в следващия кръг след победи с по 2:0 сета.

На пръв поглед Пиронкова имаше много по-трудната задача да победи 13-ата в света Доминика Цибулкова. Пловдивчанката нямаше успех над своята съперничка в предходните им 5 мача, а преди 4 години, на Олимпиадата в Пекин, Цвети загуби именно от представителката на Словакия. И днес двубоят не започна по най-добрия начин за българката, която изоставаше с 2:5 гейма в първия сет. Пиронкова обаче успя да достигне до тайбрек и да го спечели с 7:4 точки. Във втория сет родната тенисистка бе много по-категорична – 6:2 и мач във втория кръг с италианката Флавия Пенета.

По противоположен начин се разви двубоят на Григор Димитров. Той имаше лесен първи сет срещу Лукаш Кубот, който спечели с 6:3. В началото на следващата част обаче, полякът направи пробив и дори сервираше за изравняване на резултата при 5:3 гейма в своя полза. Талантът от Хасково намери начин да изпрати сета в тайбрек, в който показа по-стабилна игра и го спечели с 7:4 точки.

Този успех е исторически за българския мъжки тенис, след като е дебютна победа на роден тенисист на Олимпиада. Следващият противник на Димитров ще бъде Жил Симон, срещу когото Григор все още няма победа.