Какво ви очаква този месец, ще разберете от Даниела Евстатиева...

Овен

 

Нашествието на “ретроградния” Меркурий в нашия делник приключи. След 8 август въздействието рязко намалява. При родените под знака на Овен това ще се установи по нарастналото им самочувствие. До края на август мнозина от тях ще се възползват от прилива на “огнена” енергия през Слънцето и Меркурий. Често ще ги виждаме на предната линия на събитията, готови да повдигнат планини. Храброст и желание няма да им липсват през целия август и те ще са в основа за позитивно мислене и предприемачески стил. Има и други звездни фактори, но те не са в състояние да променят съществено характера на картината. Нейната сила и очарование ще се чувства в поведението ви към партньора, в отношението към партньорството. Съветвам ви от сега да набележите дните между 13 и 24 август за ваканционни. Възможно е някои от предварителните ви планове да се променят в последния момент. Не съжалявайте. Оставете се на случайността. През дните след 22-23 август Сатурн изцяло е „преодолян” от вашия звезден управител - Марс. Това ми говори, че опасностите от проблеми по време на път намаляват. И един съвет: предоставете на околните достатъчно поле за действие, за да са ви признателни.

 

Телец

 

През август родените под знака на Телец ще се бунтуват срещу обстоятелства и задължения, които не им позволяват да правят само и единствено онова, което те желаят. Не бъдете максималисти. Разтоварвайте се, вместо да превръщате мухата в слон. Тези препоръки важат за първите три седмици от август. Единствено последната е с по-различен характер. Тя ще ви потопи в лично-интимни преживявания, а те най-веротно ще накарат мнозина да забравят за тежненията, идеите и стремежите си от предните дни. Но да се върна към началото на месеца. Усещате, че има малки детайли от пейзажа, които ви се изплъзват. Това ви прави неуверени или крайно невъздържани. Аспектите, сключвани между планетите, ще поставят препятствията точно там, където вярвате в успеха. Нужни ще са още усилия, за да ги разчистите. Не забравяйте да се допитвате до “шестото” си чувство, ако сте сред празнуващите рожден ден между 21 и 30 април или между 10 и 20 май. За да си спестите нервни ситуации и сблъсъци, не забравяйте за обещаното, съблюдавайте уговорките и правилата. Най-трудните ви дни от месеца са 11, 17 и 26 август.

 

Близнаци

 

Звездните конфигурации през август имат пряко отношение към поведението ви. Възможно е да сте объркани относно възможностите за напредък на работното място сега и веднага, но таите увереност и надежда за реализацията на големи планове след време. Новини и предложения, свързани с личния бизнес на родените под знака, ще им бъдат поднесени още в самото начало на периода – около 10 август. Извън тях, ситуацията /разбирай, звездните аспекти/ подсказва какво е необходимо да се предприеме за синхронизирането на вашето поведение с обстоятелствата: да сте дипломатични, умерени и по-спокойни по време на разговори у дома и на работното място. Най-активни и напрегнати ще са дните непосредствено след кулминацията на пълнолунието – 2 август, около 18 и около 24 август. В сферата на професионалните дела, особено ако в момента усилията ви са обвързани с тези на други хора, ви се дава знак да атакувате желаната цел чрез подставени лица. По този начин ще стабилизирате собствените си позиции. Не се страхувайте да покажете или докажете, че знаете и можете повече.

 

Рак

 

При вас Сатурн и Марс си сътрудничат. Последствията за родените под вашия знак са предизвестени: създават се предпоставки за професионални главоболия и главоблъсканици. Природата на проблемите, с които трябва да се преборите, е разнообразна и поради това - трудна за разгадаване. Вероятно този процес ще погълне много усилия и ще отклони мислите ви от личния живот. Не го допускайте. Предпочетете да развивате своите намерения за пълноценни отношения, без да отдавате значение на приказки или интриги. Единствено по този начин ще се чувствате добре. С повече внимание се отнасяйте към ситуации, в които се очаква да направите избор, да определите подхода си. Вероятно това ще се случва в началото на месеца - около 2 август, и през втората десетдневка от август. Тогава обстоятелствата при вас ще се менят с шеметна скорост. Най-трудно ще се справите с наболелите финансови въпроси. По никакъв повод не влизайте в спор с авторитетни или високопоставени лица на 17 и на 27 август. Около тези дати съществува повишена опасност от инциденти. Редно е да не се преуморявате, да редувате физическата работа с почивка.

 

Лъв

 

Добра новина - спори ви! Лесно се ориентирате в обстановката, правилно дефинирате целите си, лесно събирате сили за тяхното изпълнение. Зная, че това не е достатъчно за амбициозните Лъвове и бързам да ги успокоя, че могат да очакват малък реванш посред лято и той ще е: подобряване на личните отношения. Любовта ще е водеща тема за тях малко след часовете на пълнолунието от 2 август и преди новолунието от 17 август. През август човек лесно ще ви разпознава и ще отправя към вас поглед с очаквания. Има защо: вие действате с размах, подкрепяте и участвате с радост в обществени инициативи. Поинтересувайте се все пак дали крайната им цел съответства на вашите представи за живота. Ако искате да привлечете някого на своя страна, то сега е моментът да проведете разговор. Позицията на планетата Венера ви подпомага в откриването на правилния подход към другите. При цялата си ангажираност, не забравяйте за своите отговорности към семейството, за задълженията си към финансовите институции, към конкретни хора. Около 10 и 24 август разчиствайте максимално бързо взаимоотношенията си от натрупванията на миналото.

 

Дева

 

Звездните въздействия през периода създават специфична атмосфера около родените под знака. Вие сте неспокойни, действате така, сякаш не сте сигурни в себе си и не вярвате на онези, които афшират, че стоят зад гърба ви. На моменти – около 3, 11, 17 и 26 август, ще установите, че инициативите и действията ви срещат външна съпротива. Тази тенденция ще се проектира с най-голяма сила върху родените през август представители на знака. Затова се обръщам директно към тях: важно е да намерите време за отмора или за кратка ваканция, за да защитите организма си от излишен стрес и от попадането ви в нервни ситуации. Сигурна съм, че между 4 -6 август е подходящият момент за подобно решение. Същите дати бихте могли да използвате и за стимулиране на отношенията в семейството, с партньора. Нищо чудно да обедините едно пътуване с изказване на романтично предложение. И родените през септември се изправят пред важни дела. Те трябва да разчитат най-вече на своята интуиция на 8 и на 23 август и да отстояват намеренията си, особено ако са свързани с изразходването на парични средства или с инвестиране на усилия за справянето с конкретни професионални задачи.

 

Везни

 

Лятно, усилно време за родените под знака. Те ще напреднат в професията, докато другите почиват. Ще използват суматохата и чудесно ще се справят с трудни, делнични задачи около 7 август и в края на месеца. Не е в техен интерес да пропускат дните, отдавайки се на отдих. С други думи - не е време за лятна ваканция. Заедно с описаното, и в началото, и в края на август, ще се създадат ситуации, при които водещ глас ще има другите, партньорите, с които сте интимни или действате съвместно в бизнеса. Те се готвят да ви направят важно предложение. Основният въпрос сега е дали вие мислите като тях. Намерете време да изясните това. По никакъв начин не допускайте да се стига до конфликт на интереси. Той няма да ви отведе до желаната цел и със сигурност ще изтощи организма ви. При положение че тръгнете по обратния ред - първо обмисляте, а после решавате, определено ще ви стане ясно кои са добрите страни на предложенията и каква може да е вашата полза. Така ще се стигне до подписване на договор или споразумения с дългосрочен характер през дните около 18 август. Напредъкът, който ще отзнаменувате чрез тях, ще подобри материалното ви положение след няколко месеца.

 

Скорпион

 

Не се разкриват изрични неблагоприятни звездни съчетания, които да въздействат стагниращо върху действията ви през месеца. Но и благоприятните моменти са съчетани със смущаващи елементи, което ще се разбере веднага по нервността ви около 2 август. Тази констатация ще ви прозвучи общо. Тя обаче има конкретна цел – още с настъпването на август да ви постави на бойна нога и да се приготвите за един активен период по отношение на работа и професионални задачи. Съветвам ви да се стремите да преодолявате противореченията още в зародиш. Само така ще се стигне до пълно вътрешно удовлетворение, а то от своя страна е в състояние да ви зареди с нови сили за работа след 23 август. Отсега се разбира, че последната десетдневка от месеца ще е вашето време за преуспяване. През повече дни от периода – с изключение на 2-4 и на 12-14 август, ви съветвам да проявявате благоразумие, когато става въпрос за разходи: на средства, на енергия. Редно е да сведето до минимум инвестициите в бъдещи проекти и да съсредоточите физическата и умствената си енергия върху настоящето.

 

Стрелец

 

Преминаващите планети нямат негативни вибрации към вашето рождено Слънце. Не е учудващо, че представителите на знака ще се чувстват някак свободни, по-леки от преди. Сигурна съм, че ще предприемете малки или по-решителни стъпки, които ще променят вашия делник. Възможно е след 8 август тази тенденция да се засили. Няма лошо. Явно е, че сте станали по-придирчиви и дори в залисията около другите дела ще се опитвате да привлечете вниманието на близките си, да получите одобрението им. Още повече, че силната и голяма планета Юпитер - вашият звезден управител, все така ви подпомага. Тя възпира противоречивото въздействие върху вас от страна на Сатурн. “Юпитеровско” е да се въодушевлявате и да се “помпате” с намерения в сферата на професионалната дейност. Нуждаете се и от възхищението на околните, но само ако не е показно, а директно. Вярвате само в деликатните емоции. Това ми дава повод да погледна на предстоящото под един друг ъгъл. Преценявам, че звездите ви изпращат следното послание: полагайте повече усилия в работата си, при изпъление на служебните задачи, тъй като онова, което ще последва като резултат към средата на август и след 24-то число, ще е от съществено значение за бъдещето.

 

Козирог

 

Вашата пътеводна звезда и през това седемдневие продължава да е Сатурн. За тази планета често се говори като за “виновник” за проблемните ситуации. Разпространяването на подобни определения не прави услуга никому, още по-малко съдейства за избор на правилен подход спрямо нейните вибрации. В нашия случай, тя е към края на своята обиколка на знака Везни и изпраща пореден, а може би дори последен сигнал към вас да се съсредоточите върху семейно-домашните въпроси. Ако там нещата не вървят, то и в професионалното пространство няма да се чувствате удобно. Към 18 август съчетанието между Марс и Сатурн повдигат навременния въпрос за отдих и повече време за себе си. Това трябва да е първата ви мисъл. Следва намесата на Юпитер в характера на дните ви. При някой от Козирозите отново ще са актуални позабравените теми за разплащания със стара дата. Нищо чудно някои от тях да имат неприятен обрат и да застрашат домашно-семейно-партньоркия климат. Случващото се през дните около 23 август може да се разглежда, в известен смисъл, като предзнаменование за това как ще вървят делата ви през следващите 12 месеца. Ето защо, не губете време и поправете грешките сега, през август 2012.

 

Водолей

 

Съсредоточете се. Предстои ви важен месец и много работа. Не се щадете и не се самосъжалявайте. Това обаче не ви дава право да пренебрегвате задачите, които не смятате за важни или не толкова престижни. Не можете да си позволите да отхвърлите или отложите нито един от ангажиментите си. Ще трябва да работите внимателно и съсредоточено без пропуски през трудните дни от месеца: 3, 10,11, 18, 19, 25, 26 август. Още повече, че звездната картина е твърде разностранна и ви позволява да се занимавате не само с едно нещо, а да разгърнете интересите си. Все пак трябва да направя и някои уговорки. Не мога да ви кажа да очаквате мигновен  успех. Най-трудно ще напредват онези сред представителите на знака, които точно сега ще се решат да сменят работата или естеството на заниманията си. Трябва да са сигурни, че това е точният момент, преди да тръгнат към промените. За случая е валидно правилото на вълка единак: разчитайте на себе си и работете самостоятелно. И без бързане. Не е време за състезания. Нуждаете се от спокойно обмисляне на обстоятествата и от убеденост в правота си.

 

Риби

 

Някои от представителите на знака изпитват неблагоприятното влияние на вибрациите на планетата Нептун от техния знак. Досега това бяха главно родените до 23 февруари. Сега към тях със страховете си ще се присъединят родените около 2-3 март. За жалост, чрез неблагоприятната си изява, тази планета създаде доста бъркотии в живота им и ги накара да се страхуват от бъдещето. Внимателно подвигайте завесата на новото и на начинанията през дните около 8 и 18 август: не говорете за плановете се, не давайте обещания. Но със сигурност трябва да сте си дали сметка, че тази страна от планетните въздействия се проявява единствено тогава, когато нямате ясна визия за себе си и за онова, което трябва да предприемете. При родените под знака, които са наясно с качествата си и с това как да ги приложат, шансът е на тяхна страна. Не така драматично ще е положението след 23 август, кагато отново мнозина от представителите на Риби ще чувстват прилив на желание за работа. В това отношение отново сред първите ще са родените през февруари и в края на знака - датите около 17 март.

 

Астролог: Даниела Евстатиева