Лени Кравиц разочарова феновете си в България, защото има ангажимент с филм. Кои звезди съчетават музика и кино?

Лени Кравиц разочарова феновете си у нас и отмени концерта си в София. Причината - участие във филм. Репортерът на Нова Иван Черкезов провери кои други изпълнители успешно смесват рок и поп-сцената с ролите в киното.

Елвис е оставил зад гърба си 31 филма и близо 70 албума. А точно когато е на върха на кариерата си, неговите продуценти решават, че своеобразната комбинация рокендрол + кино + албум няма как да не се окаже печеливша.

Елвис победоносно шества и сред чартовете, и в киносалоните, докато първенствето му отнемат Битълсите. Там, изкушението, наречено кино също ги спохожда – Джон Ленън приема, а и по мнението на критиката доста добре се справя с ролята в комедията „Как спечелих войната...”

За разлика от тях, към своите роли в киното Дейвид Бауи подхожда значително по-професионално: критиката буквално е във възторг от неговите изпълнения в „Абсолютно начинаещи” и „Приказка без край”,  за да се стигне до ролята в  „Баския, с която буквално покорява зрителите, влизайки в образа на бащата на поп-арта Анди Уорхоу.

Кои са другите звезди, съчетали киното с музиката – вижте във видеото.