Какво ви очаква този месец, ще разберете от Даниела Евстатиева...

 

Овен
 
При вас ще има промени: през месеца всичко се забързва, а вие сте готови да гоните задачите. Много неща ще преминат пред погледа ви като на лента. Да се спирате подробно на всеки кадър е непродуктивна стратегия. Може би се колебаете за нещо и се чудите дали да го правите? Важно е да определите към какво се стремите, да дефинирате целите си и да обмислите как да преобразите своя делник. Убедена съм, че мнозинството от представителите на знака вече са готови да го направят. Те знаят, че есента ги очаква с нови отговорности, а и с нови финансови задължения. Част от тях вече поеха по този път, едновременно с преместването на планетата Марс в знака на Скорпион (23 агуст). До средата на септември ще продължават да събират информация, полезни съвети, ще уточняват важните моменти. След 19 септември им остава само да действат. Не се отказвайте от намеренията си. Търсете вариантите за промяната, която желаете.
 
Телец
 
Затруднения?! С интуицията си предусещате, че предстои да отвоювате позиции, да отстоявате мнението си. Възможно е обаче да паднете в подобна ситуация около средата на месеца, ако прекомерно сте си повярвали. Причините за един евентуален провал трябва да търсите в собствените непремерени постъпки. Запомнете, че септември идва с нови изисквания към вас, а те, от своя страна, настояват за нов подход. Съществено в случая е как вие ще ги преведете вибрациите на планетата Марс в Скорпион към личния си живот: дали ще се измъкнете от задълбочаващите се конфликти? За съжаление, не сте склонни на отстъпки. Разминаванията могат да станат причина за последващи проблеми, включително и финансови. Успоредно с това, сте склонни да изразходвате енергията си за не дотам стойностни неща, смятайки, че по този начин демонстрирате сила и воля. Сигурно ще похарчите от всичко повече, отколкото е разумно. 
 
Близнаци
 
Звездите са склонни да ви подарят повече, отколкото очаквате. Разкриват се неподозирани възможности: ще имате време за своите предпочитани разтоварващи занимания. Но това не означава, че ще бъдете изцяло защитени от разочарования. Те са много близко до вас през дните около 9 септември, когато попадате в капана на любовните терзания. Същото се случва и през дните след 19 септември, но тогава причината е в неразбориите на работното място. Родените през май представители на знака да се приготвят за неприятности в семейството си. Вероятно ще се наложи да изяснят отношенията си с половинката. Надявам се благоразумно да се държат настрана от конфликтните ситуации. Предлагам им да помислят с какво друго да занимаят. Например, как да задълбочат познанията си. За целта могат да се възползват от благоприятния потенциал на дните от 10 до 17 септември. Тогава е възможно да приключат с изостанали административни или бюрократични въпроси. Мнозина ще се готови да предприемат пътувания или да си дадат кратка ваканкия.
 
Рак
 
Усещате се силни. Чудите ли се за какво да употребите енергията си. Бих се наела да ви подшушна, че е време да помислите за отпуска. Една кратка ваканция или пътуване през първата десетдневка на септември ще ви дойде добре. Между другото, по този начин ще освободите съзнанието си от делничното, за да помислите за предстоящото. Идва време за решения. Те са наложиелни за дните след средата на месеца. Периодът обещава да раздвижи въздуха около вас в личен план. Няма да ви е трудно да се пренестроите на тази вълна и ще потънете в лекия сумрак на романтиката. Все пак, да ви припомня, че това не е повод да си давате съгласието прибързано или лекомислено да се доверявате на непознати. Периодът след 11 септември позволява предприемането на конкретни стъпки за разчупване на обичайното отношение към работата, бизнеса. Бихте могли също да се възползват от прилива на енергията, за да приключите с належащите ремонти или с подобренията в дома, в офиса. 
 
Лъв
 
Представителите на знака имат шанс да се изтъкнат и да докажат способностите си там, където сметнат, че е необходимо. Преди това те тайничко ще тренират и ще се подготвят за изявата си. Към всичко това ще допълня, че родените под Лъв не възнамеряват да се пазарят или да молят околните за подкрепа. Убедени са, че те ще оценят предложенията им. Очаквайте, скъпи Лъвове, решения и резултати от работата си в средата и края на септември. Позицията на Меркурий е от значение за състоянието на професионалните дела. Тя ви провокира, предизвиква ви да търсите нови изяви в тази сфера. Меркурий се намесва и в личния ви живот, създавайки опасност от предрешаване на една връзка. Родените през юли ще са по-силно засегнати от разгледаните звездни влияния. От грешка ще ги спаси прозорливостта им.
 
Дева
 
В самото начало на периода Меркурий (вашият астрологичен управител) се опитва да ви подшушне, че можете да се изявявате не само в обичайните сфери, а да потърсите нови възможности за реализацията на скритите си таланти. Силното въздействие на светилото ви предразполага също лесно да стигате до недоразумения в партньорството. Основната причина за това е емоционалността ви. Не е изгодно да се конфронтирате с вижданията на другите. Верният подход е в съчетаване на мненията. Разбира се, стига да сте напълно уверени в себе си. Как да го установите? Като добре прецените от какво най-вече се нуждаете към момента - от яснота или от спокойствие. Родените под знака трябва да проявят повече загриженост към партньорите си на 9 и на 10, на 18 и на 19, на 24 и на 25 септември. При положение, че не се самоизолират, а споделят терзанията си с околните, напрежението ще затихне преди да предизвика сериозна емоционална буря. Околните очакват знак от вас, за да ви помогнат.
 
Везни
 
Променяте се. От това се нуждаят най-вече вашите настроения. Възможно е през този септември  да откриете пряката връзка между лунните фази и отношенията ви с хората, които са ви важни или ви интересуват. Наблюдавайте се и следете за поведението на околните около 8, 16, 22 и 29 септември. От друга страна, непостоянството ви в поведението към близките, колегите, приятелите заплашва да се превърне в сериозен проблем. Съветвам ви да положите усилия и да овладеете големите амплитуди в настроението си преди 8 септември. Тогава не само Слънцето е в Дева. Там е и Меркурий, който има трудно съчетание с Нептун: не е възможно да не се стигне до повторно разглеждане на причините, довели до сериозни неприятности във взаимоотношенията преди месец-два и оставили следи в паметта ви. Единствено последователността в действията ще ви спаси от провал на една връзка. Много по-леко биха преживели тази ситуация онези представители на знака, които се решат навреме да се откажат от спорове и препирни. 
 
Скорпион
 
Мнозинството Скорпиони ще бъдат обхванати от желанието да направят онези неща, за които през това лято не са намерили време, сили, желание. Сигурна съм, че ще планират отсъствие от работа или от вкъщи заради едно пътуване. При положение, че го реализират между 6 и 10 септември, ще се възползват от благоприятните планетни съчетания, подпомагащи едно „бягство” от делника. Не позволявайте обаче на настроенията да ви ръководят. Вибрациите на планетите Марс и Юпитер, които сега все по-ясно ви помагат да осъзнаете приоритетите си, предупреждават да бъдете разумни по отношение на финансовите въпроси, а също и при уреждането на имуществен проблем след 18 септември. Същото се отнася за поведението ви у дома: не забатачвайте семейните дела, не отказвайте да чуете отсрещната страна, помислете какво липсва на отношенията ви. Време е да си дадете сметка дали сте удовлетворени от настоящото партньорство. На 19 и на 20 септември Луната е готова да ви подари емоции и любовни трепети.
 
Стрелец
 
Започвам със съвет: въздържайте се от контакти, не се доверявайте на първия срещнат, поставете филтър на споделянията. Не разкривайте пред външни хора своите намерения по отношение на сделки, покупки и др. Каквото и да било начинание в спомената посока няма да е успешно и ще ви донесе тревоги през следващите месеци. Казвам това с ясното съзнание, че имате нужда от предупреждение, тъй като ситуациите, в които ще попадате ще ви провокират да пренебрегвате правилата. Дните ви между 7 и 9 септември ще са изпълнени със срещи, разговори. Не са малко желаещите да ви дадат съвет. Вие трябва да определите (безпогрешно) кои да послушате и кои – не. В същото време, някои от близките ви или ваши колеги ще се опитат да ви прехвърлят част от своите задължения. И още нещо: цялото вълнение покрай различни по своето естество делнични проблеми може да се отрази неблагоприятно на здравето ви. Ваша основна цел трябва да е поддържането на кондиция с подходящ режим на живот и хранене. В тази насока трябва да действате веднага след средата на септември.
   
Козирог
 
Вие разполагате с отлични шансове за напредък. Повечето от родените под знака вече са осъзнали, а други ще го сторят сега, в рамките на разглеждания период. Не губете нито за миг реалистичния поглед върху действителността. Доверявайте се на разума си, а не на емоции и примамливи предложения. Още повече, че в личните отношения са се промъкнали проблеми и вие трудно преценявате дали онова, което правите, ще се хареса на отсрещната страна. Основен проблем са разногласията с близките хора през втората половина на месеца. Тя - отсрещната страна, вероятно ще подложи взаимоотношенията ви на жестока проверка. Извън тези обстоятелства, ще се наложи да преразгледате начина, по който сте намислили да разпределите свободните си средства. Мислете в перспектива, отказвайте големи разходи в този момент. Между 16 на 29 септември ще се проявят отново грижливо прикриваните проблеми във връзка с направени разходи или неразумни капиталовложения. 
 
Водолей
 
Започвам с предупреждение: възможно е, заради разрастващите професионални или служебни ангажименти, да отделяте все по-малко време на близките си. Вие го осъзнавате и преценявате, че ви е по-лесно да им позволите да задоволят някоя прищявка без да помислите какво това би могло да ви коства. Определено не разполагате с достатъчно средства, за да позволявате всякакви волности. Вие сте тези, които вдигат летвата – запомнете го. При положение, че си търсите работа – нова или допълнителна, съсредоточете усилията си в тази посока през последните три дни от септември. На 16 и на 17 септември пътуванията попадат в графата “развлечения”. Обмислете дали сте в състояние да си го позволите заради многобройните служебни или професионални ангажименти. Ако си останете у дома, срещите с приятели и близки хора ще се превърнат за вас във възможност да представите талантите и способностите си. Нищо чудно да получите предложение за съвместна дейност. 
 
Риби
 
Месец септември обещава да е период на сериозни трансформации при родените под знака. В основата им стои цялостна, отдавна планирана промяна на техните служебно-професионални отношения. Вероятно те са планирали как да заемат друго работно място или как да променят условията, при които работят. Дошъл е моментът да вземат инициативата в свои ръце. Не е изключено някои от представителите на знака да предприемат важно пътуване – с професионална или служебна цел, подготвяно от дълго време. Сигурно все още се питате дали онова, което сега ви се налага да правите е за добро. Трябва да сте вътрешно убедени, че правите верните неща, за да продължиите да се развивате в избраната посока. Първите отговори-потвърждения ще се получат на 6-7 септември, когато разрешаването на един отдавнашен проблем ще ви подскаже дали сте избрали вярната стратегия. Случващото се през втората половина от септември ще ви предостави и достатъчно информация за това накъде да насочите усилията си през 2013 г.  През цялото време близките ви, любимите хора са зад вас и ви подкрепят.
 
 
Астролог: Даниела Евстатиева