Добрина често си спомня за детството си в България

Над 2 милиона са българите, които живеят в чужбина. Зад тази цифра се крият обаче истории, за които дори не предполагаме.


На 11 хиляди километра от България – в центъра на Мексико сити се срещнахме с една актриса, която има зад гърба си десетки роли.
Снимала се е във филм на Алфонсо Куарон - режисьорът, който стои зад филмите „И твоята майка също” и „Хари Потър и затворникът от Азкабан”.


Добрина Христова тъкмо е започнала училище, когато майка й приема предложението да стане треньор по олимпийска гимнастика в Мексико. Разстоянието между държавите е голямо и оттогава Добрина рядко се прибира у дома.


След преместването в Мексико Добрина се включва в националния отбор по художествена гимнастика. Тъй като няма гражданство, не й позволяват да участва в международни състезания. Затова се насочва към актьорското майсторство.


„Тук сме може би пред най-големия, най-важния Мексикански театър, тук много рядко има представления, един театър в който има предимно опера и балет. Аз съм играла няколко пъти тук”, разказва Добрина.


Тя е участвала и в дебютната новела на Салма Хайек. Успехът й в киното започва с роля във филм на режисьора Алфонсо Куарон, който стои зад лентите „И твоята майка също” и „Хари Потър и затворникът от Азкабан”. Филмът е сниман от оператора Емануел Лубецки, работил над филмите „Слипи Холоу”, „Децата на хората” и „Дървото на живота”.


Въпреки успеха си в Мексико, Добрина често си спомня и за времената в България. Носталгията си тя обяснява с думите: „Когато си извън страната си през цялото време трябва да правиш нещо, за да си някой. Трябва да правиш усилие, за да си част от тях, това усилие те изморява и остава нещо празно вътре, което трябва да се напълни, с малко въздух от Витоша например”.


Повече по темата може да гледате във видеото.


Репортер: Марина Цекова