Тази неделя, 4 ноември, от 19.30 ч. по Нова ТВ.

Дори когато нямат истинска топка, са готови да си направят импровизирана от хартия, за да играят футбол. Дори когато са уморени, мисълта за победата не ги напуска за миг.

 

Дори израснали в лоша среда, заобиколени от наркотици и проституция, искат животът им да потръгне, да се оправят и да покажат на света, че могат. Докато един ден не откриват тази възможност във футбола – социалният феномен, който прави всички равни и дава нови хоризонти.

 

След като през лятото за първи път ни запозна с националния отбор на България по футбол за бездомни хора, тази неделя репортерът Марина Цекова ще ни отведе до Мексико Сити, за да ни покаже как премина световното първенство по футбол за бездомници.

 

Десетото издание на турнира събира 43 мъжки и 13 женски отбора от всички краища на света. Всички те са бездомници, но обединени от една обща мисъл – да продължат напред и да постигнат промяна, да създадат свят, в който всеки има своето място, няма бедност и бездомни, всички са равни и всички биват забелязани. Такава е и основната цел на проекта.

 

Как се представят момчетата от „Отборът на надеждата” в Мексико? Как завършиха мачовете им и къде стигнаха в крайното класиране? И най-важното – какви уроци научиха, какъв ще бъде техният избор, промени ли се съзнанието им и ще продължи ли приказката за всеки един от тях?

 

Отговорите в „Темата на Нова” тази неделя, 4 ноември, от 19.30 ч. по Нова ТВ.