То е построено в град Съединение

 

На 1 ноември България отбелязва Деня на народните будители. Празникът e посветен на делото на книжовниците, просветителите и борците за национално освобождение, съхранили духовните ценности и морал на нацията през вековете.
 
Освен шествия и изложби, по традиция денят бе отбелязан и с тържествена смяна на караула пред президентството и издигане на българския флаг. 
 
В град Съединение пък беше открито най-новото българско училище. На церемонията присъстваха премиерът Бойко Борисов и образователният министър Сергей Игнатов.
 
Основите на триетажната сграда са били поставени през 1983 г., но в продължение на 29 години строежът е бил изоставен. В началото на годината проектът беше подновен и за 10 месеца е напълно завършен.
 
В училището ще се обучават над 400 деца от 4 до 12 клас, не само от Съединение, но и от съседните пет села. 
 
Бойко Борисов заяви, че следващите училища, които държавата ще построи, ще са в Садово и Кайнарджа, Силистренско. И използва случая, за да отправи ново предизвикателство към предишните управляващи.
 
„Това, което са започнали през 1983 г., ние за една година сме го направили. И ако учителката по математика е тук, може да сметне, че съм около 29 пъти по-бърз от Станишев”, пошегува се министър-председателят.