РЗС и „Либерален алианс” ще обявят общата си платформа до края на годината

Коалиция "Ред законност и справедливост Янев - Марешки" ще се бори срещу криминализацията и доганизацията на държавата, заяви лидерът на РЗС Яне Янев.

 
Неговата формация ще се обедини с „Либерален алианс” на фармацевтичния търговец Веселин Марешки за участието си в предстоящите парламентарни избори.
 
Янев подчерта, че партията му не е „патерица на властта” и досега не се е коалирала, защото не може да го направи с тези, "които лапат от държавната софра".
 
Новата коалиция лидерът на РЗС определи като „различна от всички, които сме познавали по време на българския преход”.
Новата коалиция ще настоява за свикване на Велико Народно събрание и приемане на нова Конституция с нов модел на управление, който включва съкращаване на държавната администрация с 50%, нов закон за гарантиране на свободата на словото и закон за българските синдикати.
 
"Искаме да видим министри в българските затвори", категоричен бе лидерът на РЗС.
 
Лидерът на "Либерален алианс" Веселин Марешки мотивира желанието си да се коалира с формацията на Янев с факта, че тя досега не е участвала в управлението на държавата и не носи никаква отговорност за състоянието й в момента.
 
Три са основните идеи, които Марешки представи, преди да подпише рамковия договор за създаване на коалицията - идеята за здравна реформа, която да насочи парите за здравеопазване към лекарите, пенсионна реформа и правила за разгръщане на малкия и средния бизнес.
 
До края на годината новата коалиция ще представи платформата си за управление по сектори.