Според природозащитниците обаче исканията на протестиращите са недопустими

Възобновиха протестите в Банско. След кратко затишие този следобед стотици жители на града и представители на туристическия бизнес отново блокираха за около половин час пътя за зимния ни курорт с конкретни искания - втори кабинков лифт и още писти.

„Има крайно належаща нужда от повече ски писти, от повече лифтове, защото в момента има огромни опашки”, обясни един от протестиращите.

Според природозащитниците обаче исканията на протестиращите са недопустими.

Концесията на ски зона Банско е многократно надвишена, т.е изсекли са много повече гора, огромни хектари и вместо Министерски съвет да санкционира, той изпраща ежедневно представители на управляващите, за да подкрепят протестите”, коментира природозащитникът Александър Георгиев.

На 14 януари кметът на града Георги Икономов обяви, че вече е внесъл е в екоминистерството проект за промяна на управлението на Парка.

Било скандално български политици да се явяват на митинги и т.н, трябвало да стоят от другата страна, аз питам от коя страна? Тук седи народът на България, народът на Банско, той си поставя собствени искания, коя е другата страна?”, запита по-рано днес кметът на Банско.

Дали протестите ще продължат ще стане ясно на 15 януари след срещата на кмета на Банско с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.