Депутатите ще заседават извънредно следващата седмица, която най-вероятно ще е и последната им

Тази вечер в парламента имаше Извънреден председателски съвет. На него председателите на парламентарните групи уточниха по каква програма ще работят следващата седмица.

Въпреки че най-вероятно това ще е последната работни седмица на парламента, депутатите ще заседават един ден повече.

На това извънредно заседание депутатите ще дискутират дали да има АЕЦ „Белене”, ще разглеждат промените в Закона за енергетиката и Закона за енергийната ефективност. Очаква се да забранят и строителството върху дюните по Черноморието.

Експресното заседание през деня завърши с провал. След като вчера при гласуването на оставката на кабинета имаше рекордно присъствие в пленарна зала, днес депутатите работиха малко повече от час и половина.

Имаше поименна проверка, нова регистрация и председателят на заседанието го закри. ГЕРБ и „Коалиция за България” си отправиха взаимни обвинения за това, кой е виновен за провала.

 

След краткото заседание обаче лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че Ахмед Доган обмисля дали да заведе дело срещу Бойко Борисов за обвиненията от вчера.

 

Председателят на ДПС Лютви Местан пък призова главния прокурор да се самосезира, в случай, че Бойко Борисов казва истината и действително има документ, който доказва, че Ахмед Доган е поръчал атентат срещу премиера в оставка.

Според Местан Борисов трябва да отговаря за изнасяне на класифицирана информация. Той поиска от президента да се запознае със секретния документ.
 
След шумния скандал от вчера, днес от ГЕРБ не доразвиха обвинението на Борисов срещу Доган.  В "Здравей, България" Румен Петков заяви, че като вътрешен министър не е получавал информация за готвено покушение срещу Борисов.