Хората посрещнаха държавния глава с възгласи "Мафия" и "Оставка"

Президентът Росен Плевнелиев говори пред протестиращите пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ), които го изпратиха с възгласи "Мафия" и "Оставка".

 

"Благодаря на всички за гражданската позиция, благодаря, че я показвате по един демократичен начин. Заповядайте още от следващата седмица в Президентството. Благодаря, че ми връчихте исканията ви. Пожелавам ви успех, нека да докажем, че вярваме в демократичните ценности. Ще работим заедно, Президентството е отворено", каза държавният глава пред освиркващите го демонстранти.

 

Преди всичко протестиращите настояха държавният глава да не разпуска сегашното Народното събрание, за да може веднага да започне работата по техните искания.
 
И още една заявка - координаторите на протестите в различните градове още вчера решиха, че на срещата при президента ще отидат само в пълен състав, а не представени от двама или трима души. И предупредиха, че ще смятат всеки, който си позволи да говори от името на всички, за национален предател.
 
Репортер: Рада Богданова