Според Евгений Бакърджиев днес исканията са по-скоро икономически

"Хората, които са на улицата, не са уличници", каза в извънредното студио на Нова Кръстьо Петков, бивш председател на КНСБ. Според него сега протеста е срещу новата система, срещи бедността. „Те искат да си отидат всички политици на прехода”, каза Петков.

 

По думите на Петър Берон, бивш секретар на СДС, преди са протестирали за смяна на обществения стой – „да си отидат онези и да дойдат нашите”. „А сега кои са нашите и кои другите”, попита той.

 

„Хора са срещу политици”, каза Берон. Кръстьо Петков смята, че самозапалването на момчето от Бургас е крайна форма на протест и показва отчаянието на хората.

 

„Това са третите национални протести, които променят държавата”, каза Евгений Бакърджиев - вицепремиер в кабинета "Костов". Той допълни, че системата е била сменена, но тя е забоксувала. Според него смяната тогава е била за това накъде ще върви България – към Русия или към НАТО.

 

„Надявам се това да са последните протести у нас. Преходът все още не е приключил. Сега исканията са по-скоро икономически. Икономиката не работи. Тя не беше подредена и структурирана”, допълни той.