ДПС предоставя на българските граждани правото да сформират правителство

След като вчера сподели, че е разтревожен от присъствието на определени фигури на консултациите в президенството по бъдещия Обществен съвет към служения кабинет, днес Лютви Местан изрази загриженост заради провала на първата по-сериозна инициатива на държавния глава. Като причина за него лидерът на ДПС отново посочи поканата за участие в Съвета на „неподходящи лица”.

„Утехата е, че това се случва преди сформирането на служебен кабинет и трябва да се извлекат поуките, за да не се повтори”, коментира Местан в Сливен, предаде „Фокус”. По думите му при формирането на кабинета трябвало да има по-прецизен подход, за да не се предизвика вълна от недоволство при неговото представяне.

Иначе наследникът на Ахмед Доган отново заяви, че ДПС ще върне мандата за съставяне на свой кабинет, като по този начин движението предоставяло правото на сформиране на правителството на българските граждани.

Този парламент е с изчерпан кредит на доверие и няма как да продължи да работи, а тези, които искат неговия мандат да бъде довършен, не са готови за избори”, беше категоричен Местан.