Председателят на ДПС изброи трите ориентира, към които ДПС ще се стреми

„С връщането на мандата да съставим правителство, поставяме конституционна точка, която прекъсва мандата на кабинета на Бойко Борисов и на изчерпалото ресурсите си 41-во Народно събраниe. Президентът от този миг е най-овластеният човек в държавата”. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан след връщане на връчения от държавния глава мандат.

 

„Изразяваме силното си очакване с назначаването на служебния кабинет да започне нормализирането на политическия процес в страната, за да е възможно изборите за 42-ро НС да се проведат в сравнително спокойна среда. Ние като партия ще дадем своя принос за това, най-вече с позитивна кампания”, допълни Местан.

 

Според него има риск да влезем в италианския сценарий на чести смени на правителства.

 

Местан посочи три ориентира, към които ДПС ще се стреми в политиката си: НАТО, ЕС и съхранен валутен борд до влизане на страната в Еврозоната.

 

Във връзка с информацията на министър-председателя в оставка Бойко Борисов, че бившият председател на ДПС Ахмед Доган е поръчал атентат срещу него, Местан каза: „Имам отговор от директора на Службите, но ми е отказан достъп до документите. Борисов е знаел, че няма да ми се даде достъп до тези материали. Искал е да придаде достоверност на една категорична лъжа”.

 

Според Местан Борисов е нарушил Закона за класифицирана информация. Председателят на ДПС е категоричен, че няма данни, които да уличават Доган в поръчителство.