Проф. Константинов е готов да преведе 10 000 лева във Фонда за лечение на деца

Политически сили от всякакви цветове настояват да бъде сменен шефът на държавната фирма „Информационно обслужване”. Основният мотив - честността на изборите била застрашена заради подозрението, че проф. Михаил Константинов има силни политически пристрастия. 

 

Партиите станаха подозрителни към шефа на „Информационно обслужване” след негово интервю за печатно издание. 


„Естествено, че ще направя всичко по силите си, за да не се върне на власт! В една демокрация с какво разполага гражданинът?! Той разполага със своя глас. С нищо друго”, обясни Михайл Константинов – директор на „Информационно обслужване”. 


В съобщение до медиите служебният премиер Марин Райков определи изказването на Константинов като недопустимо. Дали обаче то ще коства поста на професора, министър-председателят все още не е решил. Михаил Константинов от своя страна обяви, че е готов да преведе 10 000 лева във Фонда за лечение на деца, ако някой докаже грешка в работата на „Информационно обслужване”, дори със задна дата. И припомни, че фирмата обработва протоколите, а не брои бюлетините от вота. 


Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов защити проф. Контантинов. „Винаги е бил един изключително висок капацитет и аз смятам, че ние трябва винаги да разчитаме на екпертизата и експертите, а не политическитре лица, които през миналия мандат, на Тройната коалиция, оглавяваха „Информационно обслужване”, категоричен бе Цветанов. 


Повече по темата гледайте във видеото. 


Репортер: Мария Цънцарова