Поисках засилена охрана на конференцията, но ми беше отказана, заяви той

След като в Административния съд в София започна делото срещу уволнението на полк. Георги Райков, който беше наказан заради нападението срещу Ахмед Доган, адвокатът му коментира, че ще е добре президентът да се запознае с документите. 

 

„За президента ще бъде много хубаво да вземе всички документи, свързани със случая, и да ги прегледа, след което въпросът за оставките в НСО няма да стои”, заяви в предаването „На светло с Люба Кулезич” Емануил Йорданов.  

 

„За мен е важен въпросът, кои е трябвало да нарисува схемата за охраната на конференцията на ДПС. И той да бъде изправен пред съда”, заяви Йорданов.

 

Самият полк. Райков твърди, че преди конференцията е искал засилена охрана, но ръководството на НСО не се е съобразило с това. 

 

„Поисках засилени мерки за сигурност на конференцията, след като си направих анализ и изводи от атентата в Бургас”, заяви полк. Райков. 

 

Той е убеден, че инцидентът е можело да бъде предотвратен.

 

„Ако ми беше позволено да извърша организацията на събитието по начина, по който предварително бях заявил пред ръководството, щеше това да бъде предотвратен инцидентът, защото нямаше да има оръжие в залата”, смята полк. Райков. 

 

Повече по темата гледайте във видеото