На практика властите официално признаха, че досега не е имало ясни правила за използването на СРС-тата

До дни заповедта за нови правила за използване на СРС-та ще бъде факт. Това обявиха на съвместно изявление главният прокурор Сотир Цацаров вътрешният министър Петя Първанова и премиерът Марин Райков. 

 

Така, на практика, властите официално признаха, че досега не е имало ясни правила за използването на специални разузнавателни средства. 

 

Какво точно пише в проекта на МВР и предложенията на прокуратурата, не стана ясно, тъй като част от информацията е класифицирана, обясни Цацаров. 

 

Проекто-предложението ще бъде представено на президента, за да може така да бъде придвижено до Народното събрание, когато то бъде съставено. 

 

От прокуратурата очакват нови подобни скандали в дните до изборите. Министър-председателят напомни, че поетият ангажимент от служебния кабинет за честни и прозрачни избори, няма как  да се случи без помощта на политическите сили.

 

Райков напомни, че хората от протестите са се прибрали, но не са забравили. И се обърна към политиците – да не забравят, че и след 12 май ще има държава и ще „живеем заедно”.