Голяма част от протестните лозунги са създадени от рекламисти

През изминалите две седмици на протести, позициите, исканията и посланията на хората бяха изразени основно чрез техните плакати. Десетки млади хора подемаха различни инициативи и представяха дори постановки по време на протестите.


Сигурно всички си спомняте първия от превърналите се в култови и емблематични за днешните протести лозунги – „Не съм платен, мразя ви безплатно”. А това беше само началото.


Оказва се, че основна заслуга за голяма част от лозунгите, които виждате на екрана имат рекламистите като Емил Георгиев, който работи в рекламна аенция. Той и колегите му решават да вкарат креативността си от опита при създаването на реклами в създаването на протестни лозунги.


„Един от подходите в подобни ситуации е да се надсмееш над злото, да покажеш превъзходство чрез чувство за хумор”, разказва рекламистът Емил Георгиев.


В социалната мрежа вече дори тече конкурс под наслов „Нека съберем креативността на народа”. В него участват стотици текстове, издигани ежедневно по плакатите в цялата страна.
Протестиращите обаче припомнят на политическата класа у нас да не бърка усмивките, забавните надписи и доброто настроение с липса на решителност и на постоянство.


Повече по темата гледайте във видеото.