По думите му БСП е най-толерантната партия и това я е направило издръжлива

„Опитваме се, в тази обстановка, да работим и да постигаме неща, които се искат от нас”, каза в предаването „Всяка неделя” председателят на парламента Михаил Миков.

 

„Така ще е докато падне барикадата или докато кажем стига. Възможни са и предсрочни избори”, допълни той. Според него това не зависи от Сергей Станишев, а от ситуацията. „Не го искаме”, добави той. По думите му няма нищо фатално от това, да се иде на избори, но какво ще се постигне с това. „Не сме се впили във властта”, категоричен беше той

 

„Големият проблем е недоверието и електронните медии”, заяви Миков. На въпрос какво е разбирането на БСБ за толерантността той каза, че левицата е най-толерантната партия, което я е направило толкова издръжлива и е оцеляла.

 

„Една партия е силна, когато е в опозиция”, смята Миков и добави, че днес му е тъжно за СДС. На въпрос как гледа на идеята за реанимирането на десницата председателят на парламента каза, че според него има нужда от дясно, но трябва да се смени подхода. „Днес дясното трябва да представлява работодателите и бизнеса”, допълни той.

 

На въпрос жива ли е още идеята за власт на всяка цена той отговори отрицателно. „Струва си, за да увеличиш майчинските, да намалиш цената на тока, да отмениш данък „колиба”, аргументира се Миков.

 

По думите му ГРЕБ е трябвало да бъдат отстранени от власт. Той допълни, че всички хвърлят вината на Волен Сидеров и попита, защо никой не обвинява Бойко Борисов. "Няма коалиция с Волен Сидеров. Работим, но без ГЕРБ", каза Миков и добави, че според него Борисов не иска избори. "Той се страхува от опозиционната ситуация, а ние сме били в опозиция", заяви още председателят на парламента. 

 

Цялото интервю с Михаил Миков гледайте във видеото.