Портних положи клетва за кмет на морската столица на официална церемония

Новият кмет на Варна Иван Портних положи клетва пред Общинския съвет и получи символичния ключ на града. Тържествената церемония премина при голям обществен интерес и силен полицейски контрол. Новият кмет беше поздравен и от новия областен управител на Варна – Иван Великов. 

 

Минути след като се закле, 36-годишният Иван Портних заяви, че негов работодател е всеки варненец и обеща на всички да работи много – без зависимости и в интерес на своите работодатели.

 

„Всяко едно решение, което ще взимам в качеството ми на кмет, ще минава единствено и само през призмата на икономическия ефект за града. Градът има огромен потенциал, за да живеят добре хората, за да се развива градът добре”, каза Портних.

 

Първите решения, които варненци да очакват – неоспороима заповед за спиране на движението на автомобили в Морската градина и бързо решаване на проблема с бездомните кучета. И намерение за полезно взаимодействие с правителството въпреки трудната ситуация. 

 

„Двама варненски министри има, министър-председателят е избран за депутат от Варна. Сигурен съм, че ще намерим общия подход, общата визия, общите идеи за развитието на града. И отново подчертавам – разчитам много на съдейстгвието и на варненските депутати”, подчерта градоначалникът.

 

До седмица-две новият кмет обеща да са ясни и кадровите промени в администрацията

 

Репортер: Искра Урумова