Графикът не е окончателен, тъй като документът все още не е подписан от министър Анелия Клисарова

През новата учебна година учениците ще имат четири ваканции. Това предвижда проект, публикуван на сайта на образователното министерство. Графикът не е окончателен, тъй като документът все още не е подписан от министър Анелия Клисарова.

 

Първата ваканция ще дойде само месец и половин след началото на учебната година. Есенната почивка на учениците е около деня на народните будители – 1 ноември. Тогава децата ще почиват от 1-ви до 3-ти ноември.

 

Коледната ваканция тази година ще е по-кратка с три дни. Почивката ще продължи от 24 декември до 5 януари следващата година. Така учениците ще се върнат отново в класните стаи на 6 януари.

 

Месец по-късно започва и зимната ваканция, която ще продължи от 1-ви до 4-ти февруари, а пролетната почивка ще е от 29-ти март до 6 април. Тази почивка ще е по-кратка за учениците от 12 клас, които трябва да се върнат в клас на 2-ри април.

 

Лятната ваканция за учениците от различните класове, както винаги, ще започне по различно време.

 

През новата учебна година матурата по български език и литература и външното оценяване за седмокласниците по същия предмет ще е на 21 май, а на 23 май са препитванията по предмет по избор за 12 клас и по математика – за 7-ми. Тези дни ще са неучебни за учениците от другите класове.

 

Вторият учебен срок започва на 5 февруари.