До момента няма данни за пострадали хора, на места в гасенето се включиха и военните

Горещото августовско време запали и разпали пожари в различни части на страната. Пожар в местността Юрта край Сливен за малко не погълна няколко сгради.

 

Пожарникарите спасиха осем постройки от огъня, който тръгнал от дървена барака в неделя, съобщиха от областната дирекция на МВР.

 

Няма пострадали хора при инцидента. Пламъците са унищожили единствено дървената постройка. Бараката се е подпалила от запалени сухи треви и храсти, смятат в местната противопожарна служба.

 

36 военнослужещи от Сухопътни войски се включиха в усилията за овладяване на избухналия между ямболските села Леярово и Поляна горски пожар. Военните са притекли на помощ на пожарникарите със специализирана техника.

 

Междувременно беше локализиран пожарът в землището между Леярово и Камен връх, съобщиха от Областната дирекция на МВР, откъдето уточняват, че няма опасност за околните населени места. И тук помагат военнослужещи и горски служители. Сухи треви и храсти горяха в различни райони на областта. Подадени са най-малко осем сигнала.