Обявен е и горещ телефон, на който пътниците могат да подават сигнали при нередности

Масови проверки на автобусите, пътуващи към морето провежда в цялата страна Държавната автомобилна инспекция. Освен за техническото състояние, контролните органи проверяват дали шофьорите спазват задължителните почивки преди и по време на път. Обявен е и горещ телефон, на който пътниците могат да подават сигнали при нередности.


На трите автогари в Пловдив всекидневно се проверяват автобусите, които в летния сезон пътуват на дълги разстояния. Шофьорът Цанко Цанков тръгва за Варна. Курсът е 8 часа и твърди, че преди да се качи зад волана е направил задължителната почивка.


След зачестилите катастрофи по пътя за морето, основните притеснения на пътниците са дали автобусите са технически изправни и употребили ли са алкохол шофьорите.


Шофьорите масово карат без да почиват по пътя, не се сменят по график и тръгват на път с нередовни документи. Това са най-драстичните нарушения, които установява Държавната автомобилна инспекция. Оттам обявиха горещ телефон 0700 19 990, на който при нередности можем веднага да сигнализираме.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев