Пациентът беше транспортиран до в медицински център в Риад със самолет, платен от краля

20-годишен саудитец, който тежи 610 килограма, беше откаран в болница за лечение по личното нареждане на краля на Саудитска арабия. заради теглото си, младежът не е напускал спалнята си от две години и половина.


Саудитският крал Абдула нареди 20-годишният мъж да бъде приет в болница още преди 6 месеца. Това обаче стана възможно едва сега, защото трябваше да бъде изработено специално легло. То пристигна от Съединените щати и е направено така, че да издържи тежестта на 610-килограмовия Халид.


Пациентът беше откаран от южната част на страната в медицински център в столицата Риад със самолет, платен от краля. В операцията по превозването му се включиха служители от министерство на здравеопазването, армията, гражданска защита и саудитския Червен кръст.


За да може 610-килограмовият мъж да бъде изнесен от жилището си, се наложи разрушаване на част от стената. Халид има брат и сестра, които също са с наднормено тегло, но могат да се движат.


Това не е първият подобен случай през тази година за саудитските здравни власти. Министерството на здравеопазването вече изпрати в болница двама братя с тегло съответно 300 и 350 килограма.