Въпреки тежките травми според лекарите детето е почти напълно възстановено

Четиригодишният Стефан от Варна, който падна от 10 метра височина от ескалатор в търговски център, днес бе изписан от болницата. Въпреки тежките травми, според лекарите, детето е почти напълно възстановено и без никакви трайни увреждания.

 

На 20 август момченцето падна от ескалатор, след като незабелязано напусна детски център, където било оставено от майка си под наблюдението на аниматори. Родителите са категорични, че ще търсят съдебна отговорност за случилото се.

 

По-малко от месец след ужасяващия полет от 10 метра височина, Стефчо се усмихва и според медиците, а възстановяването му върви чудесно. Предстоят няколко седмици рехабилитация и стриктно наблюдение от ортопеди и неврохирурзи. Майката му признава, че през цялото време горещо се молела за живота на детето и занапред всяка година ще му правят курбан.

 

За благодарността към всички лекари, спасили живота на Стефчо, думите на семейството не стигат, а батко му Иван вече го чака за нови игри.

 

Предстои родителите да предявят иск заради случилото се със Стефан. Разследването на Районната прокуратура по случая продължава.

 

Репортер: Искра Урумова