До два месеца Зинаида Златанова трябва да представи доклад за това как ще се харчат парит

Тежък парламентарен петък. Депутатите са събрали над 70 въпроса към премиера и правителството - от АЕЦ „Белене” до това как ще се харчат евросредствата.

 

Премиерът Пламен Орешарски не се нае с конкретен срок кога ще стане ясна съдбата на проекта „Белене”, но обеща това да е скоро. Отчасти това зависи от резултатите от актуализацията на разчетите, която е под контрола на енергийния министър Драгомир Стойнев. И трябвало тези резултати да бъдат представени през следващите дни или седмица.

 

Орешарски каза още, че няма информация от ДПС да са променили позицията си относно проекта. От партията на Лютви Местан са против проекта „Белене”.

 

Относно арбитражното дело срещу България премиерът каза, че притесненията му няма да приключат преди края на самото дело, но по думите му щетите за страната ни ще са минимални.

 

Депутатите започнаха работния си ден с дебати по темата еврофондове. До два месеца вицепремиерът Зинаида Златанова трябва да представи доклад пред народните представители за това как ще се харчат парите през следващите седем години. До 2020 година страната ни трябва да усвои около 15 млрд. лева.

 

 

Как протекоха дебатите гледайте във видеото.