Няма сектор, в който ГЕРБ подкрепя кабинета “Орешарски”, отбеляза депутатът

„Няма нищо нестандартно във вота на недоверие”, коментира в „Здравей, България” бившият министър на транспорта Ивайло Московски. Той призна, че ограничението не позволява вотът да се повтаря със същите мотиви в рамките на половин година, но обясни, че във водещата опозиционна сила са взели решение, че е хубаво той да не е за конкретни политики, за да не излезе, че подкрепят кабинета за останалите.

 

ГЕРБ внася вот на недоверие за цялостната политика на правителството, което по Конституция ще лиши опозицията от нов подобен опит в рамките на следващите шест месеца. Това стана ясно във вторник.

 

„Решихме, че е хубаво да излезем с мотиви за цялостната политика на това правителство”, каза депутатът от ГЕРБ. Според Московски няма сектор, в който бившите управляващи да подкрепят кабинета на премиера Пламен Орешарски. „Доводите и аргументите ще се чуят на дебата”, обеща народният представител от десницата.

 

Мнение по темата дадоха в студиото на „Здравей България” и двама представители на управляващото мнозинство. Според Антон Кутев от "Коалиция за България" смятаната на кабинета „Орешарски” с ново правителство би било „нонсенс” за протестиращите, както за онези от февруари, така и за сегашните. Според Кутев сегашният Министерски съвет има кредит на доверие до края на годината, за да осъществи няколко „резки реформи”.

 

Четин Казак от ДПС посочи за пореден път, че правителството на Пламен Орешарски е „политико-експертно и програмно” и заяви, че ще бъде подкрепяно от ДПС, докато изпълнява своята програма.

 

Целия разговор можете да проследите във видеото.