Ексклузивно интервю на Наталия Такова от Vesti.bg

Певецът Любо Киров е от онези музиканти, които те изпълват с дълбочината на гласа си, а мислите и убежденията му са толкова колоритни и в същото време чисти, че човек си казва: "Шоубизнесът не е непременно едно твърде мрачно ъгълче в килера".

 

Бивш вокалист на група "Те", той поема по самостоятелния си път, като освен изпълнител, е още текстописец и продуцент.

 

Зад името му стоят награди за "Най-добър текст" за 2013 г., "Най-добър изпълнител на годината" (2012), "Най-добра песен" (2007), освен това той е четирикратен носител на наградата за "Най-добра група", има над 150 авторски песни и има три пъти заслужено присъствие в световните класации.

 

"Има ли цветя", "Ще те намеря", "Различен, "Искам", "Забранена любов" – това са само част от над 20-те хита, които не само завладяха челните места на музикалните класации, но наредиха Любо сред едни от най-успешните и ярки музикални таланти на България.

 

Авторската оригиналност и неподражаемият му лиричен стил му носят не само родно, но и световно признание – три от песните в първия му самостоятелен албум "Любо 2010" намират своето заслужено място в авторитетната класация на МТV – Europe's World Chart Express. Любо постига успехи и на електронната сцена с издаването на два албума с хаус музика, а турнето му „Life Is Beautiful” е сред най-успешните за 2012 г.

 

Сега той е съдия в музикалното риалити Х фактор, а съвсем наскоро представи и новата си песен "Имам само теб", като в клипа виждаме истински холивудски сценарий. Какво разказа Любо Киров за музиката, светоусещанията си и вярата в доброто, прочетете в ексклузивно интервю на Наталия Такова от Vesti.bg:

 

- Съвсем наскоро представи видеоклипа към последната си песен "Имам само теб". Разкажи ми повече за проекта, във Фейсбук пишеш, че видеото е станало точно такова, каквото си искал... 

- Наистина съм много доволен от резултата! Винаги съм искал такава хармония между текст, музика и видео. Въздействието е силно, защото всичко е с мярка и на място, без евтини ефекти и преднамерени хватки в снимането.

 

- Няма как да не те попитам и кого иска Любо Киров? Заглавието на песента някак ме подтиква...

- "Имам само теб" може да бъде изповед към Бог и към най-близкия човек до теб. Всеки, който търси истината в любовта, ще припознае текста. Това, което искам, е казано по мой начин в парчето, а то е, че смятам голяма част от живота ни за безполезна суета.

 

- На премиерата на клипа дойдоха много твои колеги и приятели. С кои хора от родния шоубизнес все пак си в по-близки отношения и какво ви свърза извън музиката?

- Имам много приятели и се радвам,че са около мен всички колеги. Няма да изброявам, за да не пропусна някого. Нашето поколение се оказа доста интелигентно в изкуството си и в човешките отношения.

 

- А какво ще кажеш за приемствеността между утвърдените изпълнители и младите певци в България? 

- Напоследък се усеща все по-силно и сякаш това е хубав знак. Всичко зависи от това дали има личности в музиката. Неслучайно казвам личности, а не таланти, защото смятам, че уважението към другите се състои в богатството от духовните качества на един изпълнител.

 

- А какво е мнението ти за младите музикални таланти на България. Като част от журито в Х фактор със сигурност имаш наблюдения? 

- Радвам се на всеки, който се качва на сцената на Х фактор. Веднага личи кой обича музиката и кой търси бърза слава. Доволен съм, че има страхотни таланти от младите и се надявам да продължат нагоре и след предаването.

 

- На няколко пъти показа емоционалната си страна в шоуто и не скри сълзите си от възхищение пред таланта на някои от участниците. Освен от музиката, от какво друго се трогваш? 

- Трогвам се от истинската емоция, която носят някои участници. За тях сцената е всичко и това личи от изпълненията.

 

- Силните мъже плачат ли, Любо? 

- Силата в човека няма нищо общо с пола му и сълзите.

 

- А откъде черпиш енергия? 

- От Бог, музиката и любовта на хората.

 

- Разбрах от Десо (от група "Мастило"), че подготвяте съвместен проект. Разкажи ми повече за какво става дума.

- Направихме много добро рок парче. Трудно е да говоря за това сега, по-добре е да го чуете.

 

- Какви други изненади можем да очакваме от теб в най-скоро време? 

- Аз самият очаквам изненади от себе си, защото обичам да се променям.