И други признания на една постоянно пътуваща жена

"Хотелите са неразделна част от живота ми. Дори се срещнах със съпруга си във фоайето на хотел в Лос Анжелис. Първата, втората и третата ни среща бяха в хотели. Той ми призна, че ме обича в хотел. Няма да се учудите, като ви кажа къде се оженихме", пише Сара Коун в CNN. 

 

Тогава трябваше да направя прехода от пътешественичка към домакиня – да декорираме заедно дома си, да се караме за това какъв диван да купим, да готвя, чистя и да приемам гости. Но колкото повече усядах, толкова повече копнеех за свободата, която ми даваха хотелите. 

 

Те се бяха превърнали в мой дом. Международен, идеализиран и перфектно поддържан дом. Къщите са сложни, пълни с банални детайли. Хотелите са безгрижни, над всякакви тривиалности. 

 

Животът е един и същ навсякъде. Спиш, ядеш, работиш, правиш секс. Но в хотел – всичко това е различно. Затова и животът там е по-добър.

 

1.    Див секс 

 

Сексът изисква повърхности, и ако повърхността на партньора ви не се променя, нов терен може да донесе разнообразието, което търсите. 

 

Веднъж бяхме във Виена, където ни предоставиха страхотен апартамент с огромна маса. И двамата знаехме какво ще правим с нея. Ако бяхме у дома, подобни изяви никога не биха се случили. Да бъдем чисто голи на масата, на която с децата ядем вечерята си? Едва ли.  

 

2.    Перфектен сън

 

Извън хотелите спя трудно. Но в хотелска стая, където завесите не пропускат светлина, чаршафите са току-що изпрани и цари тишина, ситуацията е съвсем различна. Те са построени с тази цел – да осигурят на гостите спокоен сън. 

 

3.    Следващата сутрин

 

Единственото по-добро нещо от това да заспиш в хотел, е да се събудиш в него. Имам едно любимо място в Швейцария, където от балконите се разкрива невероятна гледка към Алпите и Женевското езеро. Трябва да имаме предвид, че хотелите се строят с умисъл именно за тези детайли. Дори предпочитам да пристигам в хотелите сред полунощ и на следващия ден да разкрия пред себе си напълно непозната картина, когато отворя пердетата. 

 

4.    Изтънчена закуска

 

За мен е изключителен лукс да мога да си повикам закуска в леглото. Но в хотелите това е ежедневие. И не само – носят ти поръчката със сребърни подноси, изпипана от майстор-готвач. 

 

5.    Лобито

 

Любимото ми работно място – тоест, където пиша книги, е лобито на луксозен хотел. Тези помещения са пълни с колоритни непознати и след като срещнах мъжа си в точно такова място, не мога да пренебрегна въздействието им. Никога не знаете кога някой чаровен мъж може да Ви изпрати питие, което да промени живота Ви. 

 

6.    Домашна хармония

 

С мъжа ми имаме установена рутина в хотелите. Той отива на работа, аз ям закуска в леглото, след което слизам във фоайето да пиша. По-късно се разхождам, докато почистват стаята. А вечерта, когато мъжът ми се прибере – заварва идеална стая – чиста и подредена. Без аз да трябва да съм домакинята, която я осигурява. И след всичко това отиваме да вечеряме в ресторанта, където на спокойствие може да изпием бутилка вино преди да се върнем в стаята си, без да мислим за миене на чинии. 

 

Повтаряме тази рутина в нови градове, нови хотели, и никога не ни омръзва. Те осигуряват всички удобства на дома, без да прибавят тежестта на отговорност. Те ме карат да се чувствам свободна – да се чувствам у дома.

 

Сара Коун, CNN