Лидерът на „Атака” заяви, че няма да позволи спекулация с каузата на партията му

В този парламент ГЕРБ търсят скандал и разправия от първия ден”, заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров, цитиран от БТА, по повод днешните безредици в пленарната зала. Според него става дума за поредното арогантно и скандално поведение на представители на ГЕРБ. „Реагирахме на вулгарното изказване на Цвета Караянчева, която заяви, че "Атака" и ДПС са едно и също, обясни Сидеров.

 

Тази спекулация я чуваме откакто ГЕРБ загубиха властта, но няма да позволим да се спекулира с нашата кауза”, заяви той. "Атака" ще бъдем безкомпромисни към ГЕРБ, дори когато най-голямата парламентарна група провокира нарочно и иска скандали, а не работи”, добави Волен Сидеров. Той заяви, че ГЕРБ е криминална групировка, която търси разруха и пред нищо не се спира.

 

Ще ги разобличаваме във всяко тяхно действие и в наше лице те ще имат непримирим противник, защото не заслужават толерантно отношение”, предупреди лидерът на "Атака". „Ако съм се заблуждавал, че те могат да се вразумят и да станат нормална политическа сила, сега загубих тези илюзии и смятам, че ГЕРБ е престъпна групировка, която трябва да бъде заличена от политическата сцена чрез вота на избирателя, както стана с предшественика им НДСВ”, допълни той.

 

За тези хора не трябва да има пощада”, заяви Сидеров. Той се обърна задочно към Сотир Цацаров с думите: "Не се туткайте повече, ако искате да бъдете главен прокурор, направете каквото трябва, защото тези престъпници, които оглавяват ГЕРБ, водят България към разруха".

 

"Всяка обида по адрес на ГЕРБ, от страна на Волен Сидеров, е комплимент за нас", отвърна във Фейсбук профила си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов