От Асоциацията съветват потребителите внимателно да проучват фирмите, на които ще се доверят

Хамалите у нас вече имат официално лице - Българска асоциация за премествания. В нея вече членуват 12 от най-големите фирми за премествания. Те заемат около половината от легалния бизнес с хамалски услуги. Очаква се скоро в нея да се запишат и нови членове. информира БТА.


Услугите по преместване вече са дотолкова развити, че могат да осигурят местене както на личен багаж, така и на цели офиси от едно място на друго не само в рамките на държавата, но и зад граница.


За местене на тежки предмети в сгради без асансьори се монтират специални асансьори от външната част на сградите, а всички вещи се опаковат внимателно според специални изисквания, коментираха членовете на Асоциацията.


Те съветват потребителите внимателно да проучват фирмите, на които ще поверят преместването на своето имущество, за да не се окаже, че след като качат вещите си в камиона, те да изчезнат.


В останалите европейски държави съществуват национални браншови организации на фирмите в тази област, както и Международна федерация на националните асоциации по премествания.