Жена, свързана със службите, изиграла роля в опита за натопяване на неговия син

Бившият директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов сподели в „Здравей, България”, че подозира бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров в режисура на изтеклите записи от разговори с негово участие, записани по времето, когато службите са подслушвали телефона му.

 

Танов даде за пример разговора с бившия премиер Бойко Борисов за проверката на покойния вече бизнесмен Михаил Михов. От него се появяват съмнения, че над Мишо Бирата, както е известен още той, се разпъва чадър. Временна анкетна комсиия в парламента ще разследва случая.

 

Трудно се отказва на премиер. В случая обаче премиерът (Бойко Борисов, бел.ред.) не е оказвал никакъв натиск. Твърдя, че всичко е било изрядно, че не сме имали специално отношение към Мишо Бирата. Констатирали сме нарушенията и на него му е отнет лицензът”, коментира Танов в ефира на Нова ТВ.

 

„Това, което знам от премиера е, че тогавашният президент (Георги Първанов) ни обвинява, че имаме специално отношение към Михаил Михов и едва ли не той трябва да ме озапти”, подчерта Танов.

 

Специално отношение не е имало въпреки твърденията. Това може да се провери документално”, категоричен е бившият шеф на митниците и добави: „Борисов не е злоупотребил с власт”.

 

Според Ваньо Танов думите в записите, които се появиха в медиите, са извадени от няколко негови разговора на тази тема.

 

„Първоначално бяха публикувани писмено в „Галерия” разговори и с Фидосова, и с Менда Стоянова, с други”, припомни Танов. По думите му в цитирания текстово разговор със Стоянова имало следния израз: „три затвора се борят за еди кой си”. „Само че в моя речник това го няма и после не можаха да го сглобят. Просто избързаха и знам кой е режисьорът. Аз съм бил директор на БОП и знам, че това е в неговия речник. Абсолютно сигурен съм, че тези думи са на г-н Флоров”, обясни бившият шеф на Агенция „Митници”, който отправи обвинения към смятания за човек на Цветан Цветанов бивш шеф на ГДБОП.

 

„След като бяха правени достатъчно много опити да бъда дискредитиран и освободен, няма случай, в който аз да се срамувам”, категоричен беше Ваньо Танов. „След като нямаше начин да бъда дискредитиран, някой мозък е измислил, че това може да стане чрез сина ми”.  

 

По думите на Танов жена, чийто съпруг работи в ДАНС, е била внедрена и става „приятелка” на сина му, снабдява се с ключ от квартирата му, от колата му. „В един момент гражданин от блока е трябвало да се обади, че той се занимава с контрабанда на цигари. Подготвени са и два сака с цигари без бандерол, за да бъдат подхвърлени в автомобила му”, обясни той.

 

Станимир Флоров не беше открит за коментар на думите на Ваньо Танов.

 

Целия разговор с Ваньо Танов можете да проследите във видеото.