Италианският композитор и диригент ще представи най-известните си произведения

10-ти декември ще е паметна дата за всеки меломан в България. Причината - Енио Мориконе ще изнесе първия си концерт у нас.

 

Италианският композитор и диригент ще представи най-известните си произведения, сред които "Имало едно време в Америка", "Малена" и "Добрият, лошият и злият".

 

Маестро Мориконе вече е у нас и репетира. Трескавата подготовка за дългоочаквания концерт на Енио Мориконе вече е в разгара си. Шоу с впечатляващи мащаби обещават организаторите. От вчера Маестрото започна репетиции. 185 български музиканти се готвят по 6 часа на ден за грандиозното събитие. Към тях вече се присъедини и екипът на Мориконе. Тонрежисьори, озвучители, музиканти и хор-диригенти пристигнаха от всички крайща на света. 

 

Божественият глас от екипа принадлежи на примата Сузана Ригачи. Именно той звучи в класики като "Добрият, лошият и злият". 

 

Наричат Мориконе Моцарт на филмовата музика. Започва да твори музика за филми заради любовта си към киното и ужасните според него звуци, които го придружават. 60-те години са най-плодотворният му период - пише музиката към 20 филма годишно. Творческият му тандеми със Сержджо Леоне запечатва в историята филми като "Имало едно време на запад" и "За шепа долари". 

 

На 11 декември Нов български университет ще присъди на носителя на Оскар за цялостно творчество званието "Доктор хонорис кауза".