Най-вероятната причина за инцидента е газов теч

Двама души загинаха, след като две сгради в нюйоркския квартал „Манхатан” се срутиха след експлозия, съобщава CNN. Инцидентът се е случил на кръстовището на улици 116-а и „Парк Авеню” в източната част на Харлем около 9:30 часа местно време.

 

От пожарната служба съобщават за най-малко 22-ма ранени, 4 от които са в тежко състояние. 12 други са в неизвестност. Уточнява се и причината за експлозията, като най-вероятно тя е теч на газ. Търговец от пазар в близост до мястото на инцидента казва: "Две сгради се срутиха, надявам се да няма никой вътре, останаха само развалини".

 

Огромните облаци дим се виждат от повече от километър разстояние, а спасителни екипи от целия град се стичат на мястото на срутените сгради. Преустановено е движението по северната линия на метрото, която се движи в непосредствена близост до сградите. Движението на превозните средства в района е затруднено, а влаковете, които пътуват от и към Централната гара в Ню Йорк се пренасочват по обходни маршрути. 

 

Няколко минути преди взрива в общинските служби постъпил сигнал за възможна авария на този адрес. Сред служителите на газовата компания няма пострадали, защото все още не били пристигнали на място. Срутилите се сгради са 5-етажни. Едната е била жилищен блок. В другата се помещавала църква.

 

Вижте и кадрите от инцидента от Ройтерс!