От Аржентина специално за събитието пристигат световноизвестните преподаватели Хосе Алмар и Хулиана Апаричипо

30-часов танго маратон стартира на 22 март в пространството за култура и изкуство в Телефонната палата.
 
Международното танго събитие гостува в София за втори път. За събитието специално от Южна Америка пристигат световноизвестните преподаватели Хосе Алмар и Хулиана Апаричипо, а DJ-и от Аржентина, България и Румъния ще се погрижат за музикалния съпровод.
 
Маратонът ще стартира в събота от 13.00 ч. с безплатен урок на Хосе Алмар и Хулиана Апаричипо. Те ще покажат на присъстващите техники за елегантни и грациозни танцови движения. Програмата ще продължи със следобедна пролетна милонга* от 16.30 ч. със специалното участие на DJ Csongor Kicsi от Трансилвания. Тематичната гала милонга, посветена на слънцето и пролетното равноденствие, е със стартов час 22.00 ч. По време на нея Хосе Алмар и Хулиана Апаричипо ще танцуват до сутринта под музикалното озвучаване на специалния гост DJ от Аржентина Analìa LaRubia Del Gigli.
 
Танго програмата продължава на 23 март с поредна серия от уроци по танци на световноизвестните преподаватели от 14.30 до 16.15 ч. Следобедните часове ще бъдат посветени на фолклорна милонга със специалното участие на родния DJ Гергана Боева. Тематичната програма включва българско хоро, което ще покаже как традиционните танци обединяват нациите. Танго маратонът ще приключи със специална гала милонга, посветена на Луната, с демонстрация на Csongor Kicsi и Raluca Teodor.
 
Подробна програма на инициативата можете да намерите тук.
 
*милонга - място или вечер, в която се танцува аржентинско танго, като се спазват определени правила на пускане на музиката и кабесео (покана с поглед).