През 2011-а година Теодор е улучен в крака в столичния кв. „Свобода” заради шумна игра пред блока

Докато управляващи и опозиция търсят системни грешки преди фаталните изстрели на Петко Петков, жертви на стрелба питат ще бъде ли ограничена опасността от системен терор? През август 2011-а г. пенсионер стреля от балкона си и рани дете. Три години по-късно екип на „Събуди се” се върна в столичния квартал „Свобода”, където откриха пострадалото дете, но е и справедливостта. Възмездие след инцидента няма.

 

Три години след стрелбата на пейката пред блока вече не седят деца, а ние ще ви срещнем с простреляния Теодор. Той не е от блока на стрелеца. Зад вратата му чухме лай и приглушен разговор. Не ни отвориха. Две седмици след инцидента, стрелецът се е прибрал у дома, разказа майката на Теодор - Христина.

 

„Де юре е така, де факто звучи грозно, но е така - ако ти прострелят детето и не липсва някой крайник, или орган, тогава се дава условна присъда. След две седмици човекът си пие биричката, а детето ми бере душа в болницата, защото, за да се извади този куршум, се разрязва цялата кост. Куршумът е бил в костта и има 15 сантиметра път, което ако беше на друго място, докторът ми каза, че е щяло да бъде фатално”, разказва тя.

 

И с условна присъда, животът на стрелеца от квартал "Свобода", е съсипан, твърдят негови съседи. За майката на Теодор, перспективата друг стрелец да се споразумее с прокуратурата за свобода е плашеща.

 

Всичко по темата гледайте във видеото.