Летище Чанги, в което има и градини с орхидеи и слънчогледи, получи наградата за втора поредна година

Летище с градина и пеперуди беше определено за най-доброто в света от участниците в престижно допитване, предаде БГНЕС.

 

Летище Чанги, в което има и градини с орхидеи и слънчогледи, получи наградата за втора поредна година. След него се нареди международното летище Инчеон в Южна Корея. Там редовно се организират културни мероприятия и преминаващите пътници могат да посетят Корейския културен музей с 5000 реликви или да гледат филм.

 

Летището в Мюнхен, Германия, което се отличава с впечатляващата си архитектура, заема трето място в допитването на компанията Skytrax. Тя използвала данни от анкети с участието на 12 милиона пътници. В топ десет попадат още международното летище в Хонконг, летище Скипхол в Амстердам, международното летище в Токио, международното летище в Пекин, летището в Цюрих, международното летище във Ванкувър и летище Хийтроу в Лондон.

 

"Печелейки тази престижна награда за втора поредна година, летище Чанги в Сингапур се показва като нещо повече от летище. То показва как да направим преживяванията на летището забавна част от пътуването, а това е много важно в днешния бързо развиващ се свят", заяви генералният директор на Skytrax Едуард Плейстед.