В дома на Петко Петков ясно личат следите от трагедията на 14 март

За първи път след фаталната стрелба медиите получиха достъп до къщата на стрелеца от Лясковец. От два дни неговата майка отново е във владение на имота си. Адвокатът й Виктор Костов обясни, че допускат медиите, заради общественото значение на трагедията. По силата на предварително споразумение Костов определи, докъде да се простират въпросите.

 

Представителите на медиите влязоха по стълба през терасата, защото патронът на входната врата е разбит и тя не се отваря. Вътре ясно личат следите от случилото се на 14 март.

 

Адвокатът забрани да се задават въпроси към Цветанка в къщата. Нейният разказ за деня на стрелбата е непроменен от преди.

 

Според адвокат Виктор Костов е притеснително нежеланието на прокуратурата да даде копие от разпореждането, въз основа на което жилището е предадено с протокол на довереницата му преди два дни. Той допълни, че на следващото дело за тройната съдебно-психиатрична експертиза на майката на стрелеца той ще настоява за прекратяването му поради липса на законни основания за него.

 

Пълната картина от къщата на стрелеца Петко Савов в Лясковец гледайте утре сутрин в предаването „Събуди се”.